Hasanbeyli'de Hayat Boyu Haftası Etkinliğine Katılım Yoğundu

Hasanbeyli

Hasanbeyli'de Hayat Boyu Haftası Etkinliğine Katılım Yoğundu

  Osmaniye'nin Hasanbeyli İlçesi Halk Eğitim Merkezi, “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında Halk Eğitim Merkezi Bahçesinde 7 Haziran 2021 tarihinde Halk Eğitim Merkezlerin tanıtılması ve farkındalık kazanımı için  etkinlik düzenledi. Etkinlik, 7 Haziran 2021 günü saat 11.00’da başladı.

       Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'mızın okunması ile etkinlik başladı. Törene; Hasanbeyli Ilce Emniyet Amiri V. Mehmet Bayık; Hasanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Dinler,  Hasanbeyli Halk Eğitim Müdürü ibrahim Yurtsever, İlçe Jandarma KomutanV. Zekayi Sakınmaz, ,Ak parti ilçe başkanı Mehmet Ali Kocaman, Mhp İlçe başkanı Mahir Doğan, il genel meclisi üyesi Mustafa Acar,   okul müdürleri, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Hasanbeyli Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim YURTSEVER açılış konuşmasını yaptı. YURTSEVER  açılış  konuşmasında;

:'Sayın Kaymakamım, protokolün saygıdeğer mensupları  ve Değerli Misafirler,

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzün 2020–2021 Eğitim Öğretim Yılında ilk kez kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında düzenlemiş olduğu bu etkinliğe hepiniz hoş geldiniz.

Milli Eğitim faaliyetleri içerisinde Halk Eğitimi Merkezlerinin büyük bir yeri ve önemi vardır. Hayat Boyu Öğrenme; yaşam boyu süren bir eğitim faaliyetidir. 7’den 70’e herkesin katıldığı bir etkinlikler bütünüdür. Hayat boyu öğrenme faaliyetleri genel kurslar ve Mesleki Kurslar ve Okuma yazma kursları olmak üzere 3 ana kategorideki 72 alanda, toplam 3645 kurs programı ile yürütülmektedir. Kurs talebinizi halk eğitim merkezlerimize gelerek, muhtarlıklar ve resmi kurumlar aracılığıyla yapabilirsiniz. Okuma yazma kursları hariç en az 12 kursiyer başvurusu ile kurslarımız açılabilmektedir. Kurslarımız sadece idari binada değil ilçemiz sınırlarımızdaki yaygın eğitime uygun her yerde açılabilmektedir. Sayın bakanımızın da dediği gibi Halk Eğitim Merkezi olarak “ hobilerin hayat boyu mesleğe dönüştüğü kurslarımızla evinizde, mahallenizde, köyünüzde kısaca dilediğiniz her yerdeyiz” “ Her zaman, her yerde, Herkes için eğitim” felsefemizin yaygınlaştırılması adına emek veren başta sayın Milli Eğitim Bakanımız olmak üzere tüm emek veren mülki amirlerimize, kurum amirlilerimize, öğretmenlerimize ve usta öğreticilerimize teşekkürlerimi sunuyor ve Hayat Boyu Haftanızı kutluyorum" dedi.

       Konuşmanın ardından sergi açılış kurdalesi kesildi. Kursiyerlerimizin ürettiği el sanatları sergisi alanı protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından ziyaret edildi. Katılımın yoğun olduğu gözlendi.Etkinlik akşam saatlerine kadar devam edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 



Osmaniye 7.06.2021 16:58:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Gülsoy, Sağlık Bakanı Koca'yı Ziyaret

2

Katı Atık Birliği Başkanlığı’na Gizlice Seçildi

3

Sakızgediği Otoban Bağlantı Yolu Tamamlandı

4

Osmaniye'de 5 kişi tutuklandı

5

Yılanın Isırdığı Kadın Yaşamını Yitirdi

6

Osmaniye'de Bahar Temizliği

7

Yılda 1 Ton Bal Üretiyor

8

Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül'ün cenazesi, Osmaniye'de toprağa verildi

9

Dr.Korkmaz Tabipler Odasının Yeni Başkanı Oldu

10

Osmaniye'de uçurtma şenliği