Haslı Göleti yıllık 7 milyon 350 bin lira katkı sağlayacak

Haslı Göleti yıllık 7 milyon 350 bin lira katkı sağlayacak

Haslı Göleti yıllık 7 milyon 350 bin lira katkı sağlayacak

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde yapımı devam eden ve 2 bin 450 dekar tarım arazisinin sulanmasını imkan sağlayacak olan Haslı Göleti yıllık 7 milyon 350 bin lira ülke ekonomisine katkı sunacak.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak için çalışmaları sürdürüyor. Karabük ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.
Eskipazar ilçesinde yapımı devam eden Haslı Göleti de binlerce dekar tarım arazilerinin sulanmasına katkı sağlayacak.
Haslı Gölet’inde çalışmaların hızla devam ettiğini belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, tamamlanacak olan gölette depolanacak su ile 2 bin 450 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını söyledi.
Gölet ulaşım yolu, dolu savak imalatları ve derivasyon kondüvisi, batardo ve gövde dolgu imalatlarının tamamlandığını ifade eden Balta, aydınlatma ve vana imalatlarının devam ettiğini ve en kısa sürede su tutacağını kaydetti.
Balta, temelden yüksekliği 48 metre ve su depolama kapasitesi 548 bin metreküp olan Haslı Göleti’nin tamamlandığında 2022 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 7 milyon 350 bin lira katkı sağlamayı hedeflediğini aktardı.


Güncel 25.01.2023 17:31:57 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da 26 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

2

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Çandır, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Antalya'da tarihi eser niteliğinde 3 kitap ve 18 obje ele geçirildi

4

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacısüleyman, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

5

Adana'da adaptasyon yeteneği ve lif kalitesi yüksek yeni pamuk çeşidi geliştirildi

6

Antalya'da eşinden boşanan kişi 8 kurban kestirdi

7

Gelidonya Feneri denizcilere ışık olmayı sürdürüyor

8

Jandarmanın durdurduğu TIR’ın dorsesinden 1 milyon 600 bin makaron çıktı

9

Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti görevine başladı

10

Antalya'da üreticiler seralarda zirai don nöbeti tutuyor