Hassa'daki Haydarlar Gölü artık kurumayacak

Hassa

Hassa'daki Haydarlar Gölü artık kurumayacak

HATAY (AA) - Hatay'ın Hassa ilçesinde yaz aylarında suları çekilen volkanik göl olan Haydarlar Gölü, yapılan su takviyesi ile artık kurumayacak.

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ve Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş'ın girişimleri sonucu muhteşem güzelliğe sahip Haydar Gölü'nün kurumaması için çevredeki çeşitli akarsulardan boru hattıyla su takviyesi yapıldı.

Belediye imkanlarıyla yapılan çalışmalarda göle su taşınması için çevre akarsulardan yaklaşık 3 kilometre boru hattı döşendi.

Gölde incelemelerde bulunan Başkan Karataş, çalışmalar hakkında bilgi aldı ve daha sonra göle sazan ve karabalık türü balık yavruları bıraktı.

Karataş, gölü yapılacak çevre düzenlemesiyle insanların doğayla iç içe zaman geçirebilecekleri önemli bir yer haline getireceklerini söyledi.



Yurt Dünya 9.12.2020 12:55:48 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de Ramazan Bayramı'nda 32 bin 767 personel görev yapacak

2

Bucak'ta Ramazan Bayramı hazırlıkları tamamlandı

3

Gülnar protokolünden şehit aileleri ve gazilere ziyaret

4

Akdeniz ilçesinde tatlı üretimi ve satışı yapılan işletmeler denetlendi

5

Burdur'da çıkan bıçaklı kavgada 5 kişi yaralandı

6

Bozyazı ilçesinde kaçak 15 bin 780 makaron ele geçirildi

7

Osmaniye'de otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı, 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı

8

Antalya Ramazan Bayramı'nı hareketli geçirecek

9

Antalya'da cami kubbesindeki leylek yuvası güvenli alana taşındı

10

Antalya'da, CHP İl Başkanlığınca bayramlaşma programı düzenlendi