Hastanelerde tatbikatlara ağırlık

Hastanelerde tatbikatlara ağırlık

Hastanelerde tatbikatlara ağırlık

Malatya’dan Doğu Anadolu fay hattının geçmesi ve riskli iller arasında yer alması nedeniyle hastanelerde tatbikatlara ağırlık verilerek, muhtemel bir deprem ve yangın gibi afet durumunda yapılacaklar teorik ve pratik eğitim ile anlatılıp gösterilmeye devam ediliyor.
Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma ve Seferberlik Hizmetleri Birimi Koordinasyonunda, Kuluncak ilçesi Şehit Mehmet Ali Şekerci İlçe Devlet Hastanesi personelleri ile Akçadağ Şehit Gökhan Aslan Devlet Hastanesi ve Akçadağ Toplum Sağlığı Merkezi personellerine, afet tatbikatı düzenlendi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından, temel afet bilinci, tahliye, deprem ve yangın eğitimi verilerek, 3 sağlık kuruluşunda da tatbikat gerçekleştirildi.
Malatya’dan Doğu Anadolu fay hattının geçmesi ve riskli iller arasında yer alması nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma ve Seferberlik Hizmetleri Birimi Koordinasyonu tarafından, diğer ilçelerdeki hastaneler ile sağlık kuruluşlarında bir program çerçevesinde afet tatbikatı düzenlenmeye devam edileceği kaydedildi.


Güncel 1.10.2022 17:03:45 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da evini yakmak isteyen kişi polis tarafından ikna edildi

2

Trafik kazasında hayatını kaybeden gencin organları 5 hastaya umut oldu

3

Hatay'da 600 çocuk ve ailesi "cami buluşması" etkinliğinde bir araya geldi

4

Hatay'da otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı

5

Garanti BBVA BonusFlaş'ı yeniledi

6

Burdur'da kazada hayatını kaybeden genç son yolculuğuna uğurlandı

7

Ford Otosan Yeniköy Fabrikası ile "Global Lighthouse Network" ağına katıldı

8

Adana'da iki katlı binada çıkan yangında bir kişi yaralandı

9

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

10

Anamur'da öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışı yapıldı