Hatay Belen'de ağır hasarlı binaların yıkımına başlandı

Hatay Belen

Hatay Belen'de ağır hasarlı binaların yıkımına başlandı

HATAY - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın Belen ilçesinde, ağır hasarlı binaların yıkımına başlandı.

Depremde yıkılan ve acil yıkılması gereken binaların yıkımı ve enkaz kaldırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından ağır hasarlı binaların yıkımına geçildi.

Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, AA muhabirine, İçişleri Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde ilçede çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

İlçedeki ağır hasarlı 697 binadan 184'üne yapılan tespitler çerçevesinde itirazlar olduğunu aktaran Yılmaz, "Geri kalan 513 binada yaptığımız ihaleler neticesinde yıkım işlemlerine başlamış bulunuyoruz. 4 aylık bir süre içerisinde binaların tamamının yıkılıp temizlenmesini ve depremin etkisinden kurtarılmasını planlıyoruz." diye konuştu.

Çalışmaların süratle devam ettiğini belirten Yılmaz,​​​​​​​ vatandaşların ağır hasarlı binalar ve çalışma yapılan bölgelere yaklaşmaması gerektiğini kaydetti.



Yurt Dünya 17.06.2023 23:30:33 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da 22 yıl 11 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

2

Hasanbeyli’de lahana hasadı yapıldı

3

Osmaniye’de çiftçilere sertifikalı nohut tohumu dağıtıldı

4

Manavgat Devlet Hastanesi'nde İnsan Hakları Günü etkinliği yapıldı

5

GÜNCELLEME - Adana'da dağda mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

6

Adana'da dağda mahsur kalan 3 kişi için kurtarma çalışması başlatıldı

7

Hatay'da 90 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

8

Kahramanmaraş merkezli tefecilik operasyonunda 17 şüpheli tutuklandı

9

Saimbeyli'de "Dünya İnsan Hakları Günü" programı düzenlendi

10

Bozyazı'da naat yazma ve okuma yarışması düzenlendi