Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı'nda hedef üst sıralar

Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı

Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı'nda hedef üst sıralar

HATAY (AA) - LALE KÖKLÜ - Herbalife Nutrition Kadinlar Basketbol Süper Ligi ekibi Hatay Büyüksehir Belediyespor, sezonu üst siralarda tamamlayip hem ligde play-off potasina girmeyi hem de Avrupa kupalarina katilma hakki elde etmeyi hedefliyor.

Bu sezon FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi'nda da yer alan Hatay ekibi, kadrosuna kattigi 4'ü yabanci 9 oyuncuyla sezona basladi.

Yeni transferleriyle güçlendirdigi kadrosuyla, sezonunun ilk haftasinda OGM Ormanspor'a 91-63 maglup olan Akdeniz ekibi, ikinci haftada Bellona Kayseri Basketbol'u 90-88 yenerek moral buldu.

Hatay temsilcisi, sezon sonuna kadar basarili sonuçlar elde edip üst siralarda yer alarak, hem ligde play-off potasina girmeyi hem de Avrupa kupalarina katilma hakki kazanmayi amaçliyor.


- "Yukariya oynayacak kadromuz var"


Basantrenör Hakan Acer, AA muhabirine, takimlarinin kadin basketbolunda bir marka oldugunu söyledi.

Agustostan itibaren hazirlandiklari sezona bir maglubiyet ve bir galibiyetle basladiklarini anlatan Acer, söyle konustu:

"Ekibimizde 9 yeni transferimiz ve 3 altyapi oyuncumuz var. Seçim yaparken takim oyunu oynayabilecek, topu paylasabilecek, her anlamda bize katki saglayacak bir oyuncu grubu olusturduk. Tecrübeli bir ekibiz çünkü Türk oyuncularimizin kalitesi ortada. Yabancilarimizda Astou Ndour önemli bir kariyere sahip. Alexis Prince geçen sene Adana takimiyla ligin en iyi çikis yapan oyuncusu oldu. Bizim de en büyük hedefimiz Hatay'i en iyi sekilde temsil etmek. Kagit üzerinde iyi bir takimiz, yukariya oynayacak bir kadromuz var. Hem organizasyonumuzla hem takim içindeki iyi iliskileri ve basketbolu gelistirerek, her zaman üst siralarda yer almak istiyoruz."


- Özge Yavas: "Odaklandigimiz tek nokta Türkiye ligi"


Takim kaptani Özge Yavas, sezona çok iddiali hazirlandiklarini, yeni oyuncularla iyi bir takim olusturduklarini ifade etti.

Avrupa maçlarinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ertelendigini animsatan Özge, sunlari kaydetti:

"Avrupa maçlari ertelendi. Dolayisiyla su an odaklandigimiz tek nokta Türkiye ligi olacak. Dolayisiyla bu da bizim için bir arti oluyor çünkü önceki senelerde hem hafta sonu Türkiye ligi oynayip hafta arasi Avrupa kupasi maçi oynayinca tabii birazcik yorgunluk oluyordu, zorlaniyorduk. Avrupa maçlarinin ertelenmesi çok daha iyi oldu çünkü su an tek hedefimiz sezon sonuna kadar evimizde ve deplasmanda maçlari kazanmak ve ligi üst seviyelerde bitirmek."



Bölgeden 9.10.2020 12:40:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da yaralı halde bulunan yabani kuşlar tedavi edilip doğaya salındı

2

Mersin Milli Eğitim Müdürü Durmuş, çilek hasadına katıldı

3

Kahramanmaraş'ta üniversite öğrencileri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti

4

Hatay'da seyir halindeki ambulansta yangın çıktı

5

Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz engelli bireylerle buluştu

6

Hatay'da 281 sikke ele geçirildi

7

Adana'da otomobilin çarptığı bisikletli öldü

8

Kahramanmaraş'ta motosiklet sürücülerine reflektif yelek dağıtıldı

9

Çukurova'da çiçekler Anneler Günü için hazırlanıyor

10

Kahramanmaraş'ta dron destekli kaçak av denetimi yapıldı