Hatay Dörtyol'da şubat sonuna kadar 352 konut teslim edilecek

Hatay Dörtyol

Hatay Dörtyol'da şubat sonuna kadar 352 konut teslim edilecek

HATAY - HALİS KALKAN - Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, 6 Şubat depremlerinin ardından yapımına başlanan afet konutlarının inşası sürüyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay genelinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) depremzedeler için yapımına başlanan konutlarda çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda, Dörtyol ilçesinde Kuzuculu ve Konaklı mahallelerindeki 2 noktada toplam 2 bin 590 konut yapılıyor. Konutlardan 140'ının bu ay içerisinde hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Dörtyol Kaymakamı Ümit Altay, AA muhabirine, ilçedeki deprem konutlarının yapımına TOKİ marifetiyle ağustosta başlandığını hatırlattı.

İnşaat çalışmalarının aralıksız sürdüğünü vurgulayan Altay, şöyle devam etti:

"Bu ay itibarıyla içinde bulunduğumuz kampüste 140 daire teslim edilecek, şubat ayı ile birlikte toplamda 352 dairenin teslimi tamamlanacak. Depremzede vatandaşlarımızın hayat standartlarının yükseltilmesi için her türlü çalışma gerçekleştirilmektedir. İnşallah hak sahibi vatandaşlarımızın hemen hemen tamamının dairelerini yaz dönemine kadar temin etmiş olacağız."

Altay, TOKİ evlerinin bulunduğu alanda park, okul, cami gibi sosyal donatıların da yer alacağını kaydetti.



Yurt Dünya 17.01.2024 12:33:07 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Kırıkhan İlçe Başkanlığı CHP'li Ümit Kutlu hakkında suç duyurusunda bulundu

2

Osmaniye'de Serviks Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla etkinlik düzenlendi

3

Kozan'da, terör örgütü YPG/SDG yandaşlarının Türk bayrağına saldırısına tepki

4

Hatay'da aslına uygun şekilde yeniden inşa edilen tarihi meclis binası tanıtıldı

5

Luxera GYO'dan konut piyasası değerlendirmesi

6

Kahramanmaraş'ta tır ile çarpışan kamyonetteki 2 kişi yaralandı

7

Beymen Reborn platformuna mobilya ve ev aksesuarları eklendi

8

Karmod'dan Tunus'a konteyner şantiye ihracatı

9

Osmaniyeli sporcular, Türkiye Ju Jıtsu Şampiyonası’ndan 19 madalyayla döndü

10

Antalya'da Atatürk Devlet Hastanesinin yapım ihalesi bu yıl gerçekleştirilecek