Hatay halkı Süper Lig coşkusuna hazır

Hatay halkı Süper Lig coşkusuna hazır

Hatay halkı Süper Lig coşkusuna hazır

HATAY (AA) - IZZIDDIN NAZLI - TFF 1. Lig'de en yakin rakibinin 4 puan önünde liderligini sürdüren Hatayspor, kentte sampiyonluk ve Süper Lig coskusu olusturdu.

Ligin 10'uncu haftasindan bu yana liderligini sürdüren ve aldigi basarili sonuçlarla adim adim sampiyonluga ilerleyen bordo-beyazli takim, taraftarlarinin da yüzünü güldürüyor.

Geçen sezon play-off final maçini kaybederek Süper Lig'in "kiyisindan dönen" Hatayspor, ligin bitimine 4 hafta kala 3. siradaki takimin 6 puan önünde olmanin da avantajiyla dogrudan bir üst lige yükselmeyi hedefliyor.

Takimlarinin sampiyonlugunu bekleyen Akdeniz ekibinin taraftarlari, kalan maçlarin ardindan kentin 53 yillik Süper Lig hasretinin bitecegine olan inançlariyla cadde ve sokaklari bordo-beyaz bayrak ve atkilarla donatti.


- "Künefe tadinda bir sampiyonluk bizi bekliyor"


Hatayspor Taraftarlar Dernegi Baskani Sadullah Ergin, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 1967 yilinda kurulan takimlarinin bu yil Süper Lig'e çikacagina inandiklarini söyledi.

Takimin, yarim asirdan fazla bekledigi bu hedefe çok yakin oldugunu vurgulayan Ergin, söyle konustu:

"Artik biz gemileri yaktik, köprüleri yiktik. Bu yolun dönüsü yok. Tüm taraftarlar olarak kulübün onursal baskani Lütfü Savas'a, baskani Nihat Tazeaslan'a ve yönetim kurulu üyelerine, teknik direktörümüz Mehmet Altiparmak'a, kaptanimiz Mesut Çaytemel ve futbolcu kardeslerimize inandik, güvendik. Takimiz, kalan maçlarda en güzel sonucu alarak, 53 yillik hasreti giderecektir. 1967’de baslayan sevdamiz, askimiz 53 yil sonra vuslata ulasmak üzere. Künefe tadinda bir sampiyonluk bizi bekliyor. Künefelerin altini yakin, çünkü sampiyonluk yakin."


- Hatayspor aski tarihi Uzun Çarsi'da


Kentin simge mekanlarindan tarihi Uzun Çarsi da bordo-beyazli takimin bayrak ve atkilariyla donatildi.

Çarsi esnafindan Mehmet Deviren, kalan karsilasmalarda Hatayspor'un galibiyetler alarak sampiyon olacagina inandigini ifade etti.

Yillardir bu sampiyonlugu beklediklerini aktaran Deviren, "Herkes dua ediyor. Futbolcu kardeslerime güveniyorum, halkimiza güveniyorum, büyük taraftara güveniyorum. Bizim bu hayalimiz bu sene gerçeklesecek." dedi.

Esnaf Ali Obuz da çarsi esnafi olarak dükkanlarina bordo-beyaz bayrak astiklarini belirterek, herkesin ayni hassasiyeti göstermesini istedi.



Bölgeden 30.06.2020 11:37:30 0
Anahtar Kelimeler: hatay halkı süper lig coşkusuna hazır

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da sulama kanalında boğulan çocuğun cenazesi defnedildi

2

Kahramanmaraş'ta depremde zarar gören alt yapının yenilenmesi çalışmaları sürüyor

3

Adana'da polisler özel gereksinimli çocuklarla buluştu

4

Hatay'da sulama kanalına düşen çocuk yaşamını yitirdi

5

Adana'da arkadaşını bıçakla yaralayan zanlı tutuklandı

6

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

7

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

8

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi

9

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Gökduman, makamını ortaokul öğrencisine devretti

10

Kozan'da huzur ve güven uygulaması yapıldı