HATAY 4. TARIM FUARI AÇILDI

HATAY 4. TARIM FUARI AÇILDI

Hatay da bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Tarım Fuarı'nın açılışı yapıldı.Tarım ve Orman Bakanlığı'nın himayelerinde Hatay Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen Tarım Fuarı'nın açılışı Fuar Alanı'nda yapıldı. Açılışa Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ahmet Bostan, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin,Erzin ilçe tarım müüdrü Furakan Mete ve ilçe  belediye başkanları ile çok kalabalık davetli  katılımyaptı.

          5 bin metrekare kapalı, 8 bin metrekare açık toplam 13 bin metrekare alana kurulan fuar da  Hatay’ın Erzin ilçesinde ilk defa kurulan kadın kooperatifi başkanı Dilek Mert ve ekibinin çalışması ile  yöresel yemek ve gıdaların içinde yer aldığı stant açtı,Fuarad  göze çarpan bir stannttada  tarım dışında Can tesbih imalatcısı Salih Cansız da stand açtı.

         3 Kasım'a kadar açık kalacak. Fuarda, traktörler, tarımsal mekanizasyonlar, tarımsal alet ekipman ve teknolojiler, gübre, tohum, fidan çeşitleri, tarımsal gıdalar ve ürünler, danışmanlık firmaları ve finans sektörü başta olmak üzere tarım ile ilgili her konuda ürün ve hizmet sergilendi.

         Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ahmet Bostan, Hem sanayisi hem de tarımıyla ülke ekonomisine çok büyük katkıda bulunan ilimizde gerçekleştirilen Tarım Fuarı, çiftçilerimiz için atılmış önemli bir adımdır. Bu sene 4'üncüsü düzenlenen fuar, sektörde yer alan üreticileri ve tüketicileri bir araya getiren ticaretin en yoğun yaşandığı noktalardan birisi olmuştur dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı, protokol tarafından gerçekleştirildi.

Haber: Adil Coşkuner (Hatay)



Bölgeden 2.11.2019 12:36:00 0
Anahtar Kelimeler: HATAY . TARIM FUARI AÇILDI

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da otomobilin durağa çarpması sonucu 7 kişi yaralandı

2

Hatay'da ayağına demir korkuluk saplanan kişi yaralandı

3

Hataylı depremzedeler, köy tipi konutlarında ilk bayramlarına giriyor

4

Adana'daki saman balyası yangını söndürüldü

5

Hatay'da ramazan ayının son teravih namazı kılındı

6

Belen'de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yılı kutlandı

7

Dörtyol'da çocuklar ramazanın maneviyatını camideki etkinliklerle öğreniyor

8

Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

9

Hatay'da restore edilen vakıf eser sayısı 59'a yükseldi

10

Adana'da bir evde silah ve uyuşturucu ele geçirildi