HATAY KENT KONSEYİ ORTAK AKIL ÇALIŞTAY RAPORU KİTAPÇIK HALİNE GETİRİLDİ

HATAY KENT KONSEYİ ORTAK AKIL ÇALIŞTAY RAPORU KİTAPÇIK HALİNE GETİRİLDİ

            Hatay Kent Konseyi Kasım 2019 tarihinde kentin paydaşları ile düzenlediği “Ortak Akıl Çalıştayı” çalışmalarında alınan kararları ve raporları, çalıştayda Hatay'ın ortak sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili belirlenen raporlar, kitapçık haline getirildi.

         Dörtyol Gazeteciler Cemiyetini (DGC)  ziyaret eden Hatay Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Ahmet Benli hazırlanan kitapçıklardan kent konseyi adına cemiyet kurucu kurul üyelerine hediye etti.

         Hazırlanan kitapçık ile ilgili Hatay Kent Konseyinden yapılan bilgilendirmede; “Hatay Kent Konseyi Kasım 2019'da kentin paydaşları ile “Ortak Akıl Çalıştayı”nı düzenlemiştir. Çalıştayda Hatay'ın ortak sorunları belirlenerek raporlanmış ve kitapçık haline getirilmiştir.

Çalıştayda sorunların ve çözüm önerilerinin detaylı bir şekilde değerlendirilmesi neticesinde; İlimiz genelinde çevre sorunları ilk sırada yer alırken, trafik-ulaşım sorunu ikinci sırada, çarpık kentleşme üçüncü sırada yer almıştır. Bu sorunları sırasıyla mülteci sorunu, eğitim sorunu, ekonomik sorunlar, sokak hayvanları, sosyal sorunlar, sağlık sorunları, yönetimsel sorunlar, sivil toplum kuruluşları sorunu, güvenlik ve şiddet sorunu, engelli sorunları, genç dostu ve kadın dostu yaklaşımlarının eksikliği sorunları izlemiştir.

“Ortak Akıl” la yapılan bu çalıştayda belirlenen sorunlara; dağıtımını yaptığımız belediye, oda, dernek, STK, kamu kurum ve kuruluşlarının çözüm arayışlarında ışık tutmasını temenni ediyoruz.” denildi.

         Kurucu Başkan Sedat İskenderoğlu, Başkan Yardımcısı Rıdvan Kaya, Sekreter Esma Kural ve Kurucu üyeler Ahmet Özel, Necati İvgin, Fatih Şeker ve Halil Çağlar Arıkan'a Hatay Kent Konseyi Ortak Akıl Çalıştay Raporu Kitapçıklarını, Hatay Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Ahmet Benli takdim etti.  

Haber: Sedat İSKENDEROĞLU – Dörtyol

 



Bölgeden 28.07.2020 23:44:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da sulama kanalında boğulan çocuğun cenazesi defnedildi

2

Kahramanmaraş'ta depremde zarar gören alt yapının yenilenmesi çalışmaları sürüyor

3

Adana'da polisler özel gereksinimli çocuklarla buluştu

4

Hatay'da sulama kanalına düşen çocuk yaşamını yitirdi

5

Adana'da arkadaşını bıçakla yaralayan zanlı tutuklandı

6

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

7

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

8

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi

9

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Gökduman, makamını ortaokul öğrencisine devretti

10

Kozan'da huzur ve güven uygulaması yapıldı