Hatay’da 2 bin 533 adet tarihi sikke ele geçirildi

Hatay’da 2 bin 533 adet tarihi sikke ele geçirildi

Hatay’da 2 bin 533 adet tarihi sikke ele geçirildi

ANKARA – Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Cilvegözü Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen operasyonda, bir tırın çekicisine gizlenmiş vaziyette Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu belirlenen toplam 2 bin 533 adet tarihi sikke ele geçirildi.
Cilvegözü Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelinin devriye faaliyeti yürüttüğü sırada, durumundan şüphelenilen bir tır x-ray tarama cihazına sevk edildi. Yapılan tarama neticesinde tırın çekicisinde şüpheli yoğunluğa rastlandı. Arama hangarındaki detaylı kontrollerde, tırın çekicisinin ön konsolunda gizlenmiş 8 paket bulunduğu, paketlerin içerisinde tarihi eser görünümünde sikkelerin olduğu belirlendi. Ele geçirilen sikkeler inceleme yapılmak üzere Hatay Müze Müdürlüğüne gönderildi.
Hatay Müze Müdürlüğünün yaptığı incelemelerde sikkelerin 308 adedinin Helenistik döneme, 2 bin 16 adedinin Roma ve 209 adedinin de Bizans dönemine ait olduğu saptandı. Yakalanan sikkeler Hatay Müze Müdürlüğü’ne teslim edilirken, sorumlular hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanuna muhalefet suçundan açılan soruşturmaya devam ediliyor.


Yurt Dünya 14.08.2021 10:43:46 0

İlginizi Çekebilir

1

EMŞAV Tarsus hizmet binası açıldı

2

Mersinli şehit için oluşturulan hatıra ormanına yeni fidanlar dikildi

3

Antalya'da şarampole devrilen tırın bir eve çarparak durabildiği kazada sürücü yaralandı

4

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Metin'den çiftçilere ÇKS uyarısı

5

MASTOB Başkanı Süral, iş yeri açma yönetmeliğini değerlendirdi

6

Futbol: Trendyol 1. Lig

7

Karsan, ILO ve Borçelik işbirliğiyle meslek liselerindeki kız öğrencileri iş hayatına hazırlayacak

8

Hatay'da "Desenlerde Çoğalan Kültürel Hafıza ve Dayanışma Projesi" etkinliği düzenlendi

9

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeybek, Muhittin Böcek'i cezaevinde ziyaret etti

10

ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi yeni dönemine başladı