Hatay’da Amik Ovası sular altında

Hatay’da Amik Ovası sular altında

Hatay’da Amik Ovası sular altında

Hatay’da Amik Ovası ve Aşağıoba Mahallesi aşırı yağış nedeniyle sular altında kaldı
Dün gece saatlerinde etkisini arttıran sağanak, Hatay’da yaşamı olumsuz etkiledi. Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’ya bağlı Aşağıoba Mahallesi’nde yaklaşık 10 bin dönüm tarım arazisi sular altında kaldı. Bazı çiftçiler sular altında kalan tarım arazilerini kayıkla gezdi.
Adeta bir gölü andıran mahallede vatandaşlar, her yıl bu sorunu yaşadıklarını belirterek, yetkililerden bir an önce çözüm beklediklerini söyledi. Hayri Gezer, “Bizim çiftçi arkadaşlarımız sağ olsunlar yaz geldi mi kapakları açıyorlar. Soğan desteklemeden ve sigortadan para alana kadar kapatmıyorlar. Şimdi az su geldi ama çiftçi mağdur olduğunu söylese de mağdur değil. Adam sigorta, dask yapıyor. Bu yüzden suyu açıyor. Her zaman insanların yaptığı bir hata” dedi.
Mustafa Kaplan ise “Bir an önce bu işe bir çare bulup bu su baskınlarından bizleri kurtarsınlar. Diyecek başka bir şey yok. Her yıl aynı sıkıntıyı çekmekten yorulduk” diye konuştu.


Güncel 21.12.2021 13:07:37 0
Anahtar Kelimeler: hatay’da amik ovası sular altında

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

2

Voleybolda Arabica Coffee House Kadınlar 1. Lig yarı final etabı, Alanya'da başladı

3

13. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası

4

YÖK ve TÜME arasında yapay zeka destekli otonom çiftlik işbirliği protokolü imzalandı

5

Uluslararası Antalya Açık Muaythai Kupası, Antalya'da başladı

6

İş Bankası çocukların müşteri olma sürecini dijital ortama taşıdı

7

İran Milli Futbol Takımı, Antalya'da kamp yapıyor

8

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Adana'da sağanaktan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu

9

YÖK Başkanı Özvar, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini ziyaret etti

10

Sorgun Yaylası'nda menderesler havadan görüntülendi