Hatay’da Antakya Ortodoks Kilisesi’nde Noel ayini düzenlendi

Hatay’da Antakya Ortodoks Kilisesi’nde Noel ayini düzenlendi

Hatay’da Antakya Ortodoks Kilisesi’nde Noel ayini düzenlendi

Hatay’da Noel Bayramı dolayısıyla Antakya Ortodoks Kilisesi’nde ayin düzenlendi.
Hatay’da yaşayan Hristiyan vatandaşlar Noel bayramını Antakya Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen ayinle kutladı. Antakya Ortodoks Kilisesi’ndeki ayini Ruhani Lider Jan Delüller ile Rahip Dimitri Doğum birlikte yönetti. Ayin için kiliseye gelen vatandaşlar, dilekler dileyerek dünya barışı için dua etti.
Noel’in sevgi, barış ve yeni yeni heyecanlar demek olduğunu ifade eden Antakya Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Fadi Hurigil, "Yavaş yavaş kiliselerimizi açmaya başladık. Uzun bir aradan sonra burada coşkulu bir kalabalık vardı. Noel Bayramı’nın öncelikle Hristiyan alemine ülkemize ve tüm dünyaya barış, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum. Yaklaşan bu 2022 yılından bu vebadan, ölümcül hastalıktan kurtulmak için Allah’a bütün haykırışlarımızı sunuyoruz” dedi.
Ayin sonrasında kilise bahçesinde verilen kokteyle katılan Hristiyan vatandaşlar, havai fişek gösterisi ile birlikte birbirlerinin Noel Bayramı’nı kutladı.


Güncel 24.12.2021 21:24:54 0

İlginizi Çekebilir

1

Deniz Feneri Derneği Akdeniz Temsilciliği Antalya'da iftar programı düzenledi

2

Antalya'nın fethinin yıl dönümünde MSB Mehteran Birliği Konser verdi

3

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ Adana'da partisinin iftar programına katıldı

4

Hatay'da iki kamyonun çarpıştığı kazada 1 kişi öldü

5

Antalya'da atık lastiklerden yapılacak inovatif ürünlerin AR-GE projesi tanıtıldı

6

Konyaaltı'da sporseverler yoga derslerinde buluştu

7

Albaraka Türk, EBRD'nin Dış Ticareti Destekleme Programı'na katıldı

8

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Yıldırım, Kaymakam Güneş'i ziyaret etti

9

Şipal, MÜSİAD İl Temsilcisi Olarak Atandı

10

Adana'da Seyhan Yeşilay Danışmanlık Merkezi açıldı