Hatay'da bir araya gelen sanayicilerden, mücbir sebep halinin uzatılması talebi

Hatay

Hatay'da bir araya gelen sanayicilerden, mücbir sebep halinin uzatılması talebi

HATAY - Depremden etkilenen kentlerin ticaret ve sanayi odalarının başkanları, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 31 Ağustos'ta sona erecek mücbir sebep halinin uzatılmasını istedi.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, bir işletmede düzenlenen toplantıda, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerin iş gücüne büyük zarar verdiğini söyledi.

Çinçin, deprem bölgesindeki işletmelerin afetin olumsuz etkinlerine rağmen faaliyetlerine devam ettiğini anlattı.

Mücbir sebep halinin 31 Ağustos'ta sona ereceğini dile getiren Çinçin, şöyle konuştu:

"Depremden en çok etkilenen Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde mücbir sebep süresi mutlak surette uzatılmalıdır."

Çinçin, depremden etkilenen illere özel teşvik düzenlemelerinin hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Toplantıya, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Torunoğlu, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve İslahiye Ticaret Odası Başkanı Selahattin Türkmen de katıldı.



Ekonomi 20.07.2024 17:46:52 0

İlginizi Çekebilir

1

Vodafone, TurkishWIN Genç Kadın Kariyer Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı

2

BMW Group'tan 2025'te 7,45 milyar avro net kar

3

Antakya'da evde çıkan yangın söndürüldü

4

Osmaniye’de öğrenciler “Seyit Onbaşı” tiyatrosuyla Çanakkale ruhunu yaşattı

5

Osmaniye'de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

6

Tarsus Kaymakamı Akyüz, Tarsus Devlet Hastanesini ziyaret etti

7

AK Parti Akseki İlçe Teşkilatından iftar programı

8

Devrilen kamyonun sürücüsü yaralandı

9

Kozan'da 4 mahalledeki meralar gübrelendi

10

Öğrenciler Yeşilay'ın etkinlikleriyle bağımlılık konusunda farkındalık kazandı