Hatay’da ’Bozdoğan Kıl Çadır Kenti’ kuruluyor

Hatay’da ’Bozdoğan Kıl Çadır Kenti’ kuruluyor

Hatay’da ’Bozdoğan Kıl Çadır Kenti’ kuruluyor

Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada depremden en fazla etkilenen yerlerden biri olan Hatay’da 250 kişilik ’Bozdoğan Kıl Çadır Kenti’ kurulacağı belirtilirken deprem bölgesinde Aydın ilinden 449 personelin görev yaptığı açıklandı.

6 Şubat Pazartesi günü saat 04.17’de Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk depremin ardından aynı gün içerisinde yine Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha yaşandı. ’Asrın felaketi’ olarak nitelendirilen depremlerde Kahramanmaraş başta olmak üzere Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illeri de hasar gördü. Depremde 35 binin üzerinde kişi hayatını kaybederken, binlerce kişi de yaralandı.

Yaşanan depremin ardından kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar deprem bölgesindeki vatandaşların yaralarını sarmak için seferber oldu. Bu çerçevede Türkiye ve dünyanın dört bir yanından bölgeye yardım yağarken, Aydın’dan da birçok ekip ve iş makinesi bölgeye yönlendirildi.

250 kişilik kıl çadır kenti kuruluyor
Yapılan çalışmalar çerçevesinde Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada, Hatay’da 250 kişilik Bozdoğan Kıl Çadır Kenti kurulacağı belirtildi. Aydın Valiliği sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda; "Aydın ilinden gönderilen 449 personel ve 72 iş makinesi deprem bölgesindeki çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca 240 adet tır, 91 adet; kamyon, kamyonet, ambulans, cenaze aracı ve benzeri araçlar, 36 yaşam konteyneri, 6 konteyner ile Hatay’a kurulacak olan 250 kişilik Bozdoğan Kıl Çadır Kenti de bölgeye gönderilmiştir" denildi.


Güncel 17.02.2023 20:31:33 0

İlginizi Çekebilir

1

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Burdur'da AK Parti'lilerle buluştu:

2

Halkbank ve Türkiye Sigorta kadın girişimciler için güçlerini birleştirdi

3

JTI Türkiye Fabrika Liderliğine Benoit Philibert atandı

4

Mersin'in Akdeniz ilçesinde ağaçlar bakımdan geçirildi

5

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu öğrencilerle kitap okudu

6

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 68 şüpheliyi yakaladı

7

Agrotech İklim Lideri Ödülü'nün sahibi oldu

8

Hyundai Motor Türkiye Eğitimde İkinci Hayat projesiyle okullara destek oldu

9

Arçelik satış sonrası hizmetlerde yapay zeka dönüşümünü başlattı

10

Hatay'da iş yerleri ve park halindeki araçlara taş atan şüpheli yakalandı