Hatay'da depremlerden sonra inşa edilen valilik binası tanıtıldı

Hatay

Hatay'da depremlerden sonra inşa edilen valilik binası tanıtıldı

HATAY - Hatay'da 6 Şubat 2023'teki depremlerinin ardından yapılarak hizmete giren valilik binası basın mensuplarına tanıtıldı.

Vali Mustafa Masatlı, yeni hizmet binasında incelemelerde bulunarak, hizmete giren birimlerle ilgili gazetecilere bilgi verdi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerin sadece binaları değil, hayatın her alanını derinden etkilediğini belirten Masatlı, afetin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde başlatılan seferberlik ruhuyla Hatay'ın adeta yeniden kurulduğunu ifade etti.

Vali Masatlı, sadece konutları değil, okulları, hastaneleri, altyapıyı ve şehrin hayali olan pek çok projeyi hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Yeni planlamada, kamu kurumlarının, vatandaşın kolayca erişebileceği alanlara taşındığını belirten Masatlı, bu kapsamda Akasya Mahallesi'nde de "Kamu Kampüs Alanı" oluşturulduğunu aktardı.

Valiliğin de bu alanda hizmet vermeye başladığını vurgulayan Masatlı, "Biz burada bu binayı kurarken, vatandaşlarımıza kesintisiz kamu hizmetlerinin verilmesi, diğer taraftan kamu hizmetlerinde sürekliliğin sağlanması ve vatandaşlarımızın kolayca erişilebilirliğini temel hedef belirledik. İnşallah burada vatandaşlarımız devletimizle, valiliğimizle ilgili ihtiyaç duyduğu her tür hizmeti alacak." diye konuştu.

Masatlı, çalışmalar kapsamında ayrıca 8 ilçede de hükümet konaklarının tamamlanarak hizmete alındığını kaydetti.



Bölgeden 13.01.2026 15:32:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da özel gereksinimli çocuklara doğa sevgisi aşılanıyor

2

Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığa seçilen Barut mazbatasını aldı

3

Türk Telekom kas hastaları için geliştirdiği EyeMo yazılımını sundu

4

Borsa İstanbul'da gong Meysu Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ için çaldı

5

Mersin'de 5 katlı atıl binadaki 2 dairenin balkonları çöktü

6

Adana'da iki grup arasındaki silahlı kavgada 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

7

Adana'da öğretmene yönelik darp ve silahlı saldırı güvenlik kamerasında

8

Hatay'da depremlerden sonra inşa edilen valilik binası tanıtıldı

9

Alanya'da 6 bin 250 gümrük kaçağı güneş gözlüğü ele geçirildi

10

Rossmann'ın çekilişinde büyük ödül sahibini buldu