Hatay'da "Doğu Akdeniz’de Güvenlik, Ticaret ve Yaşam" söyleşisi düzenlendi

Hatay

Hatay'da "Doğu Akdeniz’de Güvenlik, Ticaret ve Yaşam" söyleşisi düzenlendi

HATAY - Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) ile Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Hatay Şehir ve Medeniyet Buluşmaları kapsamında "Doğu Akdeniz'de Güvenlik, Ticaret ve Yaşam" başlıklı söyleşi gerçekleştirildi.

HMKÜ Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı ve Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Köse konuşmacı olarak katıldı.

Köse, Doğu Akdeniz Bölgesi'nin geçmişten bugüne uzanan güvenlik ve ticari yapısına ilişkin sunum yaptı.

Prof. Dr. Köse, etkinlik sonunda AA muhabirine yaptığı açıklamada Doğu Akdeniz'in ticari ve siyasi anlamda daima stratejik önemini koruduğunu söyledi.

Çok sayıda devletin ve medeniyetin Doğu Akdeniz'de hüküm sürdüğünü ifade eden Köse, "Doğu Akdeniz dinlerin oluştuğu ve önem kazandığı Kudüs, Mısır ve Anadolu için önem arz eden bir yer. Bu bölge, dünya tarihinde ticaret yolları gibi önemli yolların geçtiği bir yer." diye konuştu.

Etkinliğe, HMKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İlker Şimşek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Kandemir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.



Yurt Dünya 12.12.2025 20:43:23 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da kendini MİT mensubu olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan şüpheli tutuklandı

2

Kepez'de turizmde iş verenlerle iş arayanlar buluştu

3

Quick Sigorta başarılı acentelerini Belgrad seyahatiyle ödüllendirecek

4

Türk Telekom patent başvurusunda zirvede

5

Hatay'da çocuklar için hayata geçirilen projenin tanıtımı yapıldı

6

Mersin'de kalp krizinden ölen eski futbolcu Hakan Turgut'un cenazesi defnedildi

7

WAT Mobilite & Wat Motor'da üst düzey atama

8

ALS'de erken farkındalık yaşam kalitesini artırıyor

9

13. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası, Antalya'da başladı

10

Antalya'da Orman Haftası kapsamında fidanlar toprakla buluşturuldu