Hatay'da eğitimlerini tamamlayan 1418 acemi er yemin etti

Hatay

Hatay'da eğitimlerini tamamlayan 1418 acemi er yemin etti

HATAY - Hatay'daki İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan 1418 acemi er yemin etti.

Komutanlıkta 2025-4 dönem acemi erler için düzenlenen törende sancak geçişi yapıldı.

İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Osman Çevik'in askerleri ve aileleri selamlamasının ardından katılımcılar saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.

Törende konuşan Deniz Er Eğitim Alay Komutanı Deniz Piyade Kurmay Albay Hasan Ardıç, temel askerlik eğitimi boyunca kendilerine tevdi edilen her türlü görevi hırs, özgüven, cesaret ve fedakarlıkla yapan erleri yetiştirdikleri için ailelere teşekkür etti.

Birliğe ilk katılan askerin yaş kütüğüne plaket çakmasından sonra 1418 acemi er yemin etti, geçit töreni yapıldı.

Törene, Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Soner Kazankaya, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Akyürekoğlu ve İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Açık ve askerlerin aileleri katıldı.




Yurt Dünya 30.11.2025 12:18:11 0

İlginizi Çekebilir

1

Depremde hasar gören Kapıçam Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi yenilendi

2

Tarık Biberovic Red Bull ailesine katıldı

3

Helikobakter pilori mide kanseri riskini artırıyor

4

Enerjisa dağıtım şirketleri 2025'te üç ilde 9,8 milyar liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi

5

Aladağ'da öğrencilere Kur'an-ı Kerim hediye edildi

6

Adana'da restoranda öldürülen gencin gözaltına alınan arkadaşı tutuklandı

7

Mersin'de sigara kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli yakalandı

8

Garanti BBVA Mavi Nefes Projesi'ne desteğini 2025'te de sürdürdü

9

Plajlarda görülmeye başlanan Akdeniz foklarının "dinlenmelerine izin verin" uyarısı

10

Antalya'da uyuşturucu operasyonu düzenlenen evde 8 tabanca ve 3 tüfek ele geçirildi