Hatay'da inşası tamamlanan cami ibadete açıldı

Hatay

Hatay'da inşası tamamlanan cami ibadete açıldı

HATAY - Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde 6 Şubat 2023'teki depremlerde ağır hasar alan Aksa Camisi yeniden inşasının ardından ibadete açıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Tanışma Mahallesi'ndeki Aksa Camisi'nin inşası devlet ve hayırseverlerin desteğiyle tamamlandı.

Açılış töreninde konuşan Vali Mustafa Masatlı, Aksa Camisi'nin depremlerden bu yana kent genelinde yeniden yapımı tamamlanan 107'nci cami olduğunu söyledi.

Camilerin ibadet edilen yerlerin yanı sıra birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren manevi mekanlar olduğunu belirten Masatlı, "6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan şehrimizde her yeniden açılan kapı ve yükselen minare, bu topraklara olan inancımızın ve yeniden doğuşumuzun simgesidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Hatay'ımızı yeniden ayağa kaldırmak için yürütülen çalışmalar seferberlik ruhuyla ve kararlılıkla devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından İl Müftüsü Mevlüt Topçu'nun yaptırdığı duayla cami ibadete açıldı.



Yurt Dünya 8.11.2025 20:31:55 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de seyir halindeki taksi, devrilen ağacın altında kaldı

2

GÜNCELLEME - Hatay'da kayıp olarak aranan yabancı uyruklu çocuk gömüldüğü topraktan yaralı çıkarıldı

3

Osmaniye'de devrilen yolcu otobüsündeki 3 kişi yaralandı

4

Osmaniyeli yargıçların görev yapacakları yeni yerleri belli oldu

5

Kadınlar Salon Hokeyi Süper Lig maçları Alanya'da başladı

6

Mısır yüklü kamyon devrildi, 1 yaralı

7

Osmaniye’de yolcu otobüsü devrildi, 3 yaralı

8

Osmaniye'deki uluslararası yarı maratona "21 Aralık en uzun gece" ayarı

9

Antalya'da park halindeki otomobile hafif ticari aracın çarpması sonucu 2 kişi yaralandı

10

Isparta'da dağlık alanda ölü bulunan çoban toprağa verildi