Hatay’da lunapark çocukların yüzlerini güldürdü

Hatay’da lunapark çocukların yüzlerini güldürdü

Hatay’da lunapark çocukların yüzlerini güldürdü

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerde n büyük yıkıma uğrayan illerin başında gelen Hatay’da çocuklar Ramazan Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla geldikleri lunaparkta doyasıya eğlenerek, yüzlerindeki depremin üzüntüsü etkisi geçicide olsa yerini tebessüme bıraktı.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin zarar verdiği illerin başında gelen Hatay Ramazan Bayramını buruk geçiriyor. Depremde hayatını on binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği şehirde, ilk bayram hüzün hakim. Depremin etkilediği çocuklar ise, çeşitli etkinliklerle mutlu ediliyor. Çadır ve konteynır kentlerde çocuklar için farklı etkinlikler düzenleniyor. Bunun yanı sıra deprem öncesinde çocukların doyasıya eğlendiği lunaparkta, çocukların hem depremin etkisinden kurtulmaları hem de bayram ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında eğlenmeleri için açıldı. Lunaparka gelen çocuklar gün boyu eğlendi. Deprem sonrasında yüzlerinde tebessüm oluşan ve eğlenen çocukların mutlulukları yüzlerinden okundu.

“Herkesin daha iyi duruma gelmesini istiyoruz”
Arkadaşlarıyla lunaparka gelen Şahin Çağlar, eğlendiklerini belirterek, düşüncelerini şöyle dile getirdi:
“Çok iyi geçiyor. Eğleniyoruz lunaparkta. Çocuklar çok mutlu. Herkes iyi olmaya çalışıyor. Bu deprem herkesin canını sıktı. Şuan iyi eğleniyoruz. Herkes için iyi bir umut bekliyoruz. Herkesin daha iyi bir duruma gelmesini istiyoruz. Bekliyoruz.”
Kardeşleriyle lunaparka geldiğini ifade eden Şahap Lavşi ise “Kötü günler yaşadık. Bugün lunaparka geldik. Eğleniyorlar biraz biraz” dedi.


Yurt Dünya 23.04.2023 09:38:25 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da yanık kongreleri 31 ülkeden bilim insanlarını buluşturdu

2

Mersin'de adli olaylarda geçen yıla göre azalma yaşandı

3

Pozantı ilçesinde üreticilere makine, ekipman ve hayvancılık desteği verildi

4

Osmaniye’de göçmen kaçakçılığı operasyonu: 6 düzensiz göçmen yakalandı, organizatör tutuklandı

5

Sabancı Vakfı ve Adecco Türkiye genç kadınların istihdamı için işbirliği yaptı

6

Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı İnsan Gelişimi Araştırma Ödülü'nü Mine Egbatan kazandı

7

Kozan'da kan bağışçılarına fidan hediye edildi

8

Kahramanmaraş'ta kar yağışı etkili oldu

9

Anadolu Isuzu Özbekistan'da faaliyet gösteren SamAuto'nun yüzde 75,2'sini devraldı

10

Antalya'da bir kişi yeğenini öldürüp, iki kişiyi yaraladı