Hatay'da Madenli Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve HADO İşletmesinin temeli atıldı

Hatay

Hatay'da Madenli Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve HADO İşletmesinin temeli atıldı

HATAY (AA) - Hatay'in Arsuz ilçesinde Madenli Yat Limani, Su Sporlari Merkezi ve Hatay Deniz Otobüsü (HADO) Isletmesinin temeli törenle atildi.

Vali Rahmin Dogan, Madenli Mahallesi'ndeki törende yaptigi konusmada, Valilik ve Büyüksehir Belediyesinin hayata geçirdigi yatirimlarin önemini anlatti.

Göreve basladigi günden bu yana Hatay'in turizmden hak ettigi payi alabilmesi için ciddi çalismalar yürüttüklerini belirten Dogan, proje için büyük çaba harcandigini dile getirdi.

Vali Dogan, 108 yatin demir alabilecegi yat limani iskelesinin bitme asamasina geldigini, tesisin arka kismini su sporlari merkezi olarak planladiklarini ve geçen hafta ihalesini yaptiklarini aktararak söyle konustu:

"Insallah 2021 Eylül ayinda burada uluslararasi yelken yarislari yapilacak. Karsidaki alan da sosyal donatilar olarak planlandi. Bu alan içerisinde 3 lokanta, restoran, 2 kafeterya ve diger sosyal donati alanlari olacak. Sol tarafinda da otoparklarin ve diger donatilarin olacagi alan altyapi planlamasi da geçen hafta yapmis oldugumuz ihalenin içerisindedir. Karsi taraftaki alani ise Büyüksehir Belediyesinin talebi dogrultusunda 10 yilligina 2 milyon lira bedelle Büyüksehir Belediyesine kiraladik. Hatay'in özlemle bekledigi HADO ile Lübnan, Beyrut ve KKTC'ye gitme hayallerini insallah kisa süre içerisinde gerçeklestirmis olacagiz."

Dogan, yaklasik 2 ay sonra 3 yatirimin da tamamlanmasini planladiklarini ifade etti.

- Lübnan, KKTC ve Mersin'e seyahat edecek vatandaslari HADO tasiyacak

Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas da yazin sonundan itibaren öncelikle Lübnan, KKTC ve Mersin'e seyahat edecek vatandaslari HADO ile tasiyacaklarini belirtti.

Bununla hem turizme hem de kültürel ve ticari faaliyetlere önemli katki saglayacaklarini anlatan Savas, 1670 metrekare alana 4 milyon 600 bin lira bedelle gümrük sahasi insa edildigini, buranin da yaklasik 3 ay içerisinde bitirilecegini dile getirdi.

Konusmalarin ardindan törene katilanlar butona basarak Madenli Yat Limani, Su Sporlari Merkezi ve HADO Isletmesinin temelini atti.



Yurt Dünya 12.06.2020 15:29:30 0

İlginizi Çekebilir

1

Alanya'da seyir halindeki otomobil yandı

2

Antalya'da günübirlik kiralanan evler denetlendi

3

Antalya'da 8 milyon 860 bin makaron ele geçirildi

4

Mersin'de kuvvetli rüzgar nedeniyle sürüklenen yolcu teknesi karaya oturdu

5

Antalya'daki teleferik kazasıyla ilgili bilirkişi raporu tamamlandı

6

Hatay’da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinliği düzenlendi

7

Mersin'de Orman Yangınlarıyla Mücadele İl Koordinasyon Toplantısı yapıldı

8

Antalya'da silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti

9

Adana ve Mersin'de kuvvetli rüzgar ve sağanak etkili oluyor

10

Antalya'da hanutçuluk ve etiket denetimi yapıldı