Hatay'da mozaik ustası, atık hurdalardan deniz kızı heykeli yaptı

Hatay

Hatay'da mozaik ustası, atık hurdalardan deniz kızı heykeli yaptı

HATAY (AA) - Hatay'in Reyhanli ilçesinde yasayan mozaik ustasi Mervan Altinorak, hurda otomobil, tir, kamyonet, traktör ve motosikletlerin atiklarindan topladigi 10 bin parça malzemeyi, deniz kizi heykeline dönüstürdü.

Tamircilerden bilye, zincir, çivi, yay, amortisör, vida, balata ve buji gibi hurda veya atik durumdaki malzemeleri toplayan Altinorak, bunlari atölyesinde hummali çalisma sonucu bir araya getirdi.

Altinorak'in, iki aydan fazla süren çalismasi sonucu 400 kilogramlik 2 metre uzunlugunda deniz kizi heykeli ortaya çikti.

Mozaik ustasi Mervan Altinorak, AA muhabirine, sosyal medya araciligiyla paylastigi eserlerine yurt disinda yasayanlarin ilgi gösterdigini söyledi.

Çevre ve deniz kirliligi konusunda farkindalik olusturmak için deniz kizi heykeli yaptigini ifade eden Altinorak, "Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in esi Sayin Emine Erdogan öncülügünde baslatilan Sifir Atik Mavi Projesi'ni önemsiyorum, gelecek nesillerimizin daha yasanasi bir dünyada olmasi için daha duyarli ve bilinçli olmaliyiz." dedi.

Altinorak, deniz kizi heykeli disindaki çalismalarindan da bahsederek, son iki senede 30 ton plastik ve atik metal topladigini, bunlari da insan portresi, at, geyik, balik, uçak, köpek, kelebek, flamingo, tavus kusu heykellerine dönüstürdügünü bildirdi.



Yurt Dünya 22.09.2020 13:06:09 0