Hatay'da yakalanan terörist, cezaevinden firar edip terör örgütü El Kaide'ye katılmış

Hatay

Hatay'da yakalanan terörist, cezaevinden firar edip terör örgütü El Kaide'ye katılmış

HATAY (AA) - LALE KÖKLÜ - Hatay'da yakalanan gri listedeki terör örgütü El Kaide üyesi Taner Küsioglu'nun, 2010 yilinda esini bogazini keserek öldürdügü gerekçesiyle girdigi cezaevinden firar edip örgüte katildigi ortaya çikti.

Izmir Cumhuriyet Bassavciliginin talimatiyla Hatay Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Subesi ekiplerinin hummali çalismasi sonucu 6 Agustos'ta yakalanip tutuklanan 42 yasindaki Küsioglu ile ilgili yeni bilgilere ulasildi.

Küsioglu'nun emniyet ifadesinde, ikametinin bulundugu Izmir'de boks sporuyla ilgilendigini ve 2004'te evlendigi Esra Küsioglu'ndan 2005'te bir kiz çocugunun dünyaya geldigini anlatti.

Esinin, 2010 yilinda bogazini biçakla keserek öldürdügünü belirten Küsioglu, söyle devam etti:

"2010 yilinda esimin aldatmasi sonucu yasadigimiz tartisma esnasinda kendimi kaybederek esimi öldürdüm. Bundan dolayi Izmir'de cezaevine girdim. 2016 yilinda Nigde Açik Cezaevine nakil oldum. Nigde'deki cezaevinden 2016 yilinda Izmir'e izinli olarak giderken firar ettim. Otobüste tanistigim bir Suriyeli vasitasiyla Suriye'ye gitmek için bilgi aldim. Bana bir kaçakçinin telefon numarasini verdi. Kaçakçi ile irtibata geçtim. Bana Hatay'in Yayladagi ilçesine gelmemi söyledi. Ben de Yayladagi'na geldim. 150 lira karsiliginda beni Suriye'ye geçirdi."

- Sinirda nöbet tutmus

Küsioglu, Suriye'ye birlikte geçtigi 4 kisi arasindaki birinin, kendisine yardimci oldugunu ve terör örgütüne katildigini belirtti.

Halep kirsalina gittiklerini ve orada 45 gün dini, ideolojik ve silahli egitim aldigini itiraf eden Küsioglu, "2016 yilinda çatismaya giderken sag bacagimdan yaralandim. Bir yila yakin tedavim sürdü. O süreçte bakima ihtiyacim oldugu için Suriyeli bir kadinla evlendim. Yaralandigim için çatismalara katilamadim. Sinir alaninda nöbet tuttum." seklinde ifade verdi.

Küsioglu, 2017 yilinda Suriyeli bir kadinla daha evlendigini ve ondan da 2 çocugunun oldugunu anlatarak, "Suriye'deki sartlarin zorlasmasi ve 2 çocugumun gelecegini düsündügüm için Türkiye'ye kaçak yollarla girdim." ifadesini kullandi.



Yurt Dünya 8.08.2020 10:55:03 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da tır ve 2 otomobilin karıştığı kazada 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

2

Kahramanmaraş'ta köprüden düşen otomobildeki 5 kişi yaralandı

3

Hatay'da takla atan otomobildeki bebek öldü

4

"Narenciye Mevsimi" sergisi, Mersin'de sanatseverlerle buluştu

5

Hatay'da evde çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi

6

Mersin'de iki katlı ev yangında kullanılamaz hale geldi

7

Mersin'de kardan kapanan yolları açma çalışmaları sürüyor

8

Mersin'de cipin cami duvarına çarpması kamerada

9

CHP Grup Başkanvekili Başarır, Adana'da konuştu:

10

AK Parti heyeti su taşkınlarından etkilenen Kumluca'daki çiftçileri ziyaret etti