Hatay'da yanan ormanlık alanlar Milli Ağaçlandırma Günü'nde fidanla buluştu

Hatay

Hatay'da yanan ormanlık alanlar Milli Ağaçlandırma Günü'nde fidanla buluştu

HATAY (AA) - Hatay'in Iskenderun, Arsuz, Belen ve Samandag ilçelerindeki orman yanginlarinda zarar gören alanlara, 11 Kasim Milli Agaçlandirma Günü'nde fidan dikildi.

Vali Rahmi Dogan, Belen ilçesi Fatih Mahallesi'nde Milli Agaçlandirma Günü dolayisiyla düzenlenen programda, bu yil Hatay'in orman yanginlariyla gündeme geldigini hatirlatti.

Agaçlarla birlikte herkesin cigeri ve yüreginin de yandigini belirten Dogan, yangina müdahalede gayret gösterenlere tesekkür etti.

Dogan, Türkiye'nin tüm illerinde Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde fidanlarin toprakla bulustugunu vurgulayarak, söyle konustu:

"O zaman da ifade etmistik, 'Bu yanan yerleri, bu arazileri tekrar agaçla, yesille, fidanla bulusturacagiz' demistik ve bunun sözünü de bugün burada yerine getirme üzere bir araya geldik. Biz millet olarak yesile önem veren insanlariz. Birtakim saibelerle insanlarimizin kafasi karistirilmak istendi ancak bugün burada sunu görüyoruz ki yapilan faaliyet, ortaya atilan iddialarin gerçekle bagdasmadigini göstermis oldu. Toprakla bulusacak agaçlarin sayisi, yanan agaçlarin bir kaç kati fazlasi olacaktir. Önümüzdeki aylarda ve gelecek günlerde de bunu devam ettirecegiz."

- "Ülkemizin orman varligi 22,6 milyon hektar oldu"

Kahramanmaras Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç da Milli Agaçlandirma Günü'nde 81 ilde daha yesil bir Türkiye için milyonlarca agaci toprakla bulusturduklarini söyledi.

Hatay'da da Kahramanmaras Orman Bölge Müdürlügü olarak dikim sezonunda yaklasik 4,5 milyon fidani toprakla bulusturacaklarini vurgulayan Koç, "Cumhurbaskanimizin önderliginde baslatilan agaçlandirma seferberliginde ülkemizin orman varligi 1999 yilinda 20,8 milyon hektarken bugün 22,6 milyon hektar olmustur." dedi.

Konusmalarin ardindan Vali Dogan fidan bagisinda bulunanlara tesekkür belgesi sundu.

Daha sonra, Dogan ve Koç'un yani sira Vali Yardimcisi Yusuf Izgi, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Cumhuriyet Bassavcisi Ahmet Ataman, Iskenderun Deniz Üs Komutani Tugamiral Murat Firat, Türkiye Gençlik Vakfi (TÜGVA) Genel Baskani Enes Eminoglu ve diger ilgililerin katilimiyla fidan dikimi gerçeklestirildi.



Yurt Dünya 11.11.2020 13:20:09 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya ve çevre illerde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı

2

Antalya'da yaşayan Kazaklar, 1 Mayıs'ı atık toplayarak kutladı

3

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 1 Mayıs'ta işçilerin maaşına yüzde 27 ek zam yaptı

4

Yapay zeka işsizlik endişesini tetikliyor

5

Jandarma Astsubay Çavuş Şen'in naaşı Antalya'da son yolculuğuna uğurlandı

6

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akkuyu NGS'de inceleme yaptı

7

"Asrın felaketi"nin merkez üssünde inşaat işçileri 1 Mayıs'ı çalışarak geçiriyor

8

Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Herrmann, Antalyalı gazetecileri kabul etti

9

Mersin'de otomobil kaldırıma çarptı, 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

10

Burdur'da depoda başlayan ve iki eve sıçrayan yangın söndürüldü