Hatay'daki orman yangınında zarar gören mahallelerde hasar tespit çalışması başlatıldı

Hatay

Hatay'daki orman yangınında zarar gören mahallelerde hasar tespit çalışması başlatıldı

HATAY - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, Hatay'da kontrol altına alınan orman yangından etkilenen mahallelerde hasar tespit çalışmalarına başladı.

Karaali Mahallesi'nde iki gün önce çıkan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle çevreye yayılan orman yangını kontrol altına alındı.

Ekipler, yangından etkilenen mahallelerde soğutma çalışmalarına devam ediyor.

Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Afet Koordinasyon Daire Başkanı Tuğrul Sezdirmez'in koordinesinde 20 kişilik ekip de mahallelerde hasar tespit çalışması gerçekleştiriyor.

Karaali, Oğlakören, Dikmece, Alazi, Üçgedik ve Alahan mahallelerindeki hasar tespit çalışmalarının gün sonunda tamamlanması planlanıyor.

Çalışma kapsamında şu ana kadar aralarında depo ve ahır olarak kullanılan 4'ü ağır hasarlı yapı olmak üzere 322 bina incelendi.

İnceleme sırasında basın mensuplarına açıklama yapan Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Afet Koordinasyon Daire Başkanı Sezdirmez, orman yangınları sonrasında hasar tespit çalışmalarını yapmak üzere sahada olduklarını söyledi.

Sahada şu anda 20 ekiple çalışmaları yürüttüklerini anlatan Sezdirmez, "5 mahallede çalışmalarımızı yürütüyoruz. Planımız bugün akşam itibarıyla hasar tespit çalışmalarını sonlandırmak. Bu aşamada bütün ekiplerimizle canla başla çalışıyoruz." dedi.

Sezdirmez, buradaki çalışmanın deprem sonrası yaptıkları hasar tespitinden farklı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Burada arkadaşlarımız binaların ya da yapıların ne kadar ısıya maruz kaldığı, betonların dayanımı kaybedip kaybetmediği, yapısal noktada yapı türüne bağlı olarak ahşaptı, vesairedir yanıp yıkıldığı, onların fotoğraflarını alıyor ona göre az hasarlı, orta hasarlı, ağır hasarlı olmak üzere hasar derecelendirmelerini yapıyor ve süreçlerimizi tamamlıyoruz."

- 2 bin 500 kişi öğrenci yurtlarına yerleştirilmişti

Karaali Mahallesi'nde iki gün önce ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle 6 mahalleye daha sıçramıştı.

İki gün süren yangın nedeniyle 240 hane tedbiren boşaltılmış, 2 bin 500 kişi öğrenci yurtlarına yerleştirilmişti.



Yurt Dünya 2.07.2025 15:55:12 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana Valisi Yavuz, trafiğe kapatılan Feke-Saimbeyli kara yolunda incelemede bulundu

2

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Adana İl Kongresi'nde konuştu:

3

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

4

Antalya'da iki otomobil ile tırın çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

5

Antalya'daki Uçansu Şelalesi'nin debisi yağışlardan dolayı arttı

6

Adana'da heyelan nedeniyle trafiğe kapatılan yolda çalışmalar sürüyor

7

Çağrı Bey sondaj gemisi ilk görev yeri Somali'ye uğurlandı

8

"Medya Etiği-Sorumlu Gazetecilik Kampı" Antalya'da sürüyor

9

Dörtyol'da ilçesinde göçük altında kalan köpek yavrularını itfaiye ekibi çıkardı

10

Antakya ilçesinde devrilen hafriyat kamyonunun sürücüsü yaralandı