Hatay'daki orman yangınını söndüren alev savaşçılarının soğutma çalışması sürüyor

Hatay

Hatay'daki orman yangınını söndüren alev savaşçılarının soğutma çalışması sürüyor

HATAY (AA) - Hatay'in Antakya ilçesinde kontrol altina alinan orman yangininda, hava araçlarinin yani sira 900 orman isçisi sogutma çalismasini sürdürüyor.

Bes gün önce baslayan ve bu sabah saatlerinde kontrol altina alinabilen yanginda sogutma çalismalarina geçildi.

Türkiye'nin dört bir yanindan gelen ve yanginda görev yapan 900 orman isçisinin bir bölümü sogutma çalismalarina devam ederken bir bölümü de nöbetlese olarak dinleniyor.

Bes gündür kavurucu sicak hava ve zorlu arazi kosullarinda mücadele eden alev savasçilari, sogutma çalismalarinda da etkin görev aliyor.

Söndürme çalismalarinda görev yapan Isparta Yalvaç Orman Isletme Sefi Halil Yilmaz, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Isparta'dan bir tim ile söndürme çalismalarina destek vermeye geldiklerini belirtti.

Yanginin güney dogu kisminda görev yaptiklarini aktaran Yilmaz, "Yogun diri örtü, sarp kayalik arazi sartlari ve rüzgarin da etkisiyle oldukça zorlu bir süreç geçirdik. Yerine göre agaç motorlariyla serit açip, can güvenligimizi tehlikeye atarak hortum dösemek zorunda kaldik. Orman savunmasi vatan savunmasidir. Bu bilinçle ne sartlarda olursa olsun görevimizi sürdürüyoruz." diye konustu.

- "1100 kilometre yol katederek geldik"

Mugla'dan gelen orman isçisi Remzi Kurt da çok yogun sekilde mücadele ettiklerini ifade ederek bu mücadeleyi kazandiklarini için mutlu olduklarini söyledi.

Çalismalara Mugla Fethiye'den katilan Ferdi Çinar ise yaklasik 1100 kilometre yol katederek bölgeye yetistiklerini anlatti.

Dört gün önce Hatay'a geldiklerini ve o andan itibaren müdahaleye basladiklarini kaydeden Çinar, "Bugün 4'üncü günümüzdeyiz. Elimizden geleni yaptik. Çok sükür kontrol altina alindi. Hava sicak, sartlar zor, ancak görevimizi yapmak zorundayiz." dedi.

Öte yandan, bölgedeki sogutma çalismalari ve yanan alanlar, drone ile havadan görüntülendi.

Samandag'da 5 gün önce baslayan orman yangini, Antakya ilçesi'ne siçramisti.



Yurt Dünya 9.09.2020 16:00:34 0