Hatay'ın 26 kilometrelik bisiklet yolu spor ve doğa turizmini hareketlendirecek

Hatay

Hatay'ın 26 kilometrelik bisiklet yolu spor ve doğa turizmini hareketlendirecek

HATAY (AA) - LALE KÖKLÜ - Hatay'da turistik iki ilçeyi birbirine baglayan Samandag-Arsuz sahil yolunda açilan 26 kilometrelik bisiklet yolunun hem ulusal ve uluslararasi etkinliklere ev sahipligi yapmasi hem de doga ve deniz turizmini hareketlendirmesi hedefleniyor.

Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli'nin da katilimiyla geçen ay açilisi yapilan bisiklet yolu, hem dogayla iç içe olmasi hem de sahil yolunda bulunmasindan dolayi ilgi çekiyor.

Bisiklet yolunun bölgeye turist çekmesinin yani sira burada ulusal ve uluslararasi birçok organizasyon düzenlenmesi amaçlaniyor.

- "Dünyanin en uzun kesintisiz bisiklet yolunu yaptik"

Vali Rahmi Dogan, AA muhabirine, yakin zamanda açilisini yaptiklari Samandag-Arsuz sahil yolunun tüm Hataylilara hayirli ugurlu olmasini temenni etti.

Burada, 26 kilometrelik bisiklet yolunun da yer aldigini hatirlatan Dogan, sunlari söyledi:

"Açmis oldugumuz Samandag-Arsuz yolunda, dünyanin en uzun kesintisiz bisiklet yolunu yaptik. Bu yol gidis-gelis ile 52 kilometre olan kesintisiz bir yol. Burasi tek parça halinde ve gerçekten hem Türkiye'nin hem de dünyanin dikkatini çekti. Önümüzdeki günlerde burada hem ulusal hem uluslararasi birtakim faaliyetler olacak."

- Bisiklet kiralama sistemi kurulacak

Vali Dogan, sosyal medya üzerinden, bölgede kullanilmak üzere bisiklet kiralama sisteminin kurulmasi için yogun talep aldiklarini ifade etti.

Bunun için çalisma yaptiklarini anlatan Dogan, "Yesilay ile görüsüyoruz, Yesilay, Valilige 50 bisiklet hibe etmeyi taahhüt etti. Onlarla birlikte orada bir sistem kurup vatandaslarimiz geldiginde o alani kullanabilsin diye bir alan olusturacagiz." seklinde konustu.

Dogan, bisiklet yolunun bulundugu güzergahta 5 mesire alani planlandigini, bunun için de Orman Genel Müdürlügü ile is birligi içinde olduklarini dile getirdi.

- "Insanlar deniz ve dag arasinda bisiklet sürmenin keyfini yasayacak"

Bölgenin, korunmasi gereken bir alan olduguna isaret eden Dogan, sunlari kaydetti:

"Türkiye'nin en güzel lokasyonunda böyle bir faaliyet yaptik. Buranin korunmasini sadece Valilikten, emniyetten, jandarmadan beklemek yerine bütün vatandaslarimizin bu güzellige sahip çikmasini talep ediyorum. Biz sadece yol yapmadik, burasi doga ve deniz turizmi anlaminda çok önemli bir lokasyon. Hatay'in 60 yillik rüyasi ve yillardir konusulmus, sonunda da yapmak bize nasip oldu. Sayin Cumhurbaskanimiz, Içisleri Bakanimiz çok büyük destek verdi ve buranin tamamina yakin bütçesini Içisleri Bakanligindan karsiladik. Biz de büyük bir gayret göstererek, yereldeki aktörlerimizle ve milletvekillerimizle bir araya gelerek bu yükün altina girdik ve sükür yolun açilisini yaptik. En büyük özelligi, deniz kenarinda ve kesintisiz olmasi. Burada insanlar hem deniz hem dag ile ikisinin arasinda bisiklet sürmenin keyfini yasayacak."



Bölgeden 5.08.2020 11:23:16 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da sulama kanalına düşen çocuk yaşamını yitirdi

2

Adana'da arkadaşını bıçakla yaralayan zanlı tutuklandı

3

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

4

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

5

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi

6

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Gökduman, makamını ortaokul öğrencisine devretti

7

Kozan'da huzur ve güven uygulaması yapıldı

8

Hatay'da evin kapısı ve bazı eşyalarını çalan 2 şüpheli yakalandı

9

Şırnak'ta trafik kazasında hayatını kaybeden astsubayın cenazesi Adana'da defnedildi

10

Kahramanmaraş'ta hükümlülerin diktiği perdeler yurt genelinde alıcı buluyor