Hatayspor tarihinde ilk kez Süper Lig'de

Hatayspor tarihinde ilk kez Süper Lig

Hatayspor tarihinde ilk kez Süper Lig'de

HATAY (AA) - IZZIDDIN NAZLI - Hatay'da 1967 yilinda halki sporla bütünlestirmek ve gençleri kötü aliskanliklardan uzaklastirmak amaciyla kurulan Hatayspor, kentin tarihinde ilk kez Süper Lig'de mücadele edecek takim oldu.

Is insani Razik Gazel baskanliginda 1967 yilinda Kurtulusspor, Esnafspor ve Reyhanli Gençlikspor'un birlesmesiyle Hatayspor'un ilk temeli atildi.

Bordo-beyazli renklere sahip Hatay temsilcisinin armasinda ise yörenin önemli bitkisi defne yapragina yer verildi.

Çesitli liglerde mücadele eden Hatayspor, 2017-2018 sezonunda TFF 2. Lig Kirmizi Grup'ta 23 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 maglubiyet alarak ligi birinci sirada tamamladi ve TFF 1. Lig'e yükseldi.

Geçen sezon, TFF 1. Lig play-off finalinde Gaziantep FK'ye penaltilarda maglup olarak Süper Lig'in kiyisindan dönen bordo-beyazli ekip, bu sezon ise isini sansa birakmadi.

Akdeniz ekibi, ligin 10. haftasinda devraldigi liderlik koltugunu kimseye kaptirmadan, küme düsmesi kesinlesen Adanaspor'u deplasmanda 2-1 yenerek sampiyonlugu garantiledi.

Hatayspor, bu sampiyonlukla kentin tarihinde ilk kez Süper Lig'de mücadele edecek takim oldu.


- Bu sezon üç teknik direktör görev yapti


Sezona teknik direktör Ilhan Palut ile baslayan Hatayspor, ilk 6 hafta görev yapan teknik adamla yollarini ayirma karari aldi.

Ligin 8'inci haftasi öncesinde takimi Bayram Toysal'a emanet eden Akdeniz ekibi, 22. haftada sahasinda aldigi 3-2'lik Akhisarspor maglubiyetiyle yeniden teknik direktör degisikligine gitti.

Toysal ile yollarini ayiran Hatayspor'da, 23. haftada takima getirilen teknik direktör Mehmet Altiparmak, sampiyonluga uzanan süreçte görev aldi.

Mehmet Altiparmak, hem Hatayspor'un 53 yillik özlemini sona erdiren teknik direktör olarak hem de son 3 sezonda çalistirdigi 3 takimi da Süper Lig'e yükselten isim olarak önemli bir basariya imza atti.


- "Süper Lig'e renk katmaya geliyoruz"


Hatayspor Taraftarlar Dernegi Baskani Sadullah Ergin, AA muhabirine, takimin kurulusundan 53 yil sonra gelen sampiyonlugun Hatayspor camiasina hayirli ugurlu olmasini temenni etti.

Çok mutlu ve coskulu olduklarini belirten Ergin, söyle konustu:

"Allah'ima sükürler olsun. Hatayspor’u tebrik ediyoruz. Süper Lig'e medeniyetlerin, sevginin, sayginin, hosgörünün kenti olarak renk katmaya geliyoruz, deger katmaya geliyoruz. Biz de taraftar temsilcisi olarak bu sampiyonlukta bir nebze katkimiz olduysa ne mutlu bizlere. Sampiyonluk kutlamalari için binler, on binler sokaklara döküldü. O coskuyu yasadik Allah'a çok sükür. Kadinli erkekli, çoluklu çocuklu on binlerce, yüzbinlerce taraftarimiza çok tesekkür ediyoruz. Bu sevinç Hatay'in 15 ilçesinde yasaniyor."


- Taraftarlar Süper Lig coskusu yasiyor


Bordo-beyazli takimin taraftarlarindan Adanan Korkmaz, Hatayspor'un Süper Lig'e yükselmesinden sevinç duyduklarini belirterek, "Çok sükür Allah'a bu mutlulugu yasadik. Bu yasima kadar bugünü bekledim. Bu sampiyonluk hepimizi çok mutlu etti. Çocuklugumuzdan beri görmedigimiz bir basari. Bizler de bunu çocuklarimiza asiliyoruz. Ölsem gam yemem bundan sonra." dedi.

Taraftar Mehmet Kurtulus Özdemir de özlemlerinin son buldugunu anlatarak, "Insallah bu koronavirüsten bir an önce kurtulup yeni stadimizda taraftarlar olarak hep birlikte takimimiza destek verecegiz. Çok sevinçliyiz, çok gururluyuz." ifadesini kullandi.



Bölgeden 13.07.2020 11:33:49 0
Anahtar Kelimeler: hatayspor tarihinde ilk kez süper lig'de

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da nehre düşen kişi kayboldu

2

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ertaş, Hatay'da son yolculuğuna uğurlandı

3

Dörtyol'da vinçle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

4

Dörtyol'da depremzede çocuklar model uçak etkinliğinde eğlendi

5

Adana'da şarampole devrilen otomobildeki 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

6

Kahramanmaraş'ta devrilen otomobildeki 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

7

Kahramanmaraş'ta ağır hasarlı bina kendiliğinden çöktü

8

Hatay'da darbedilerek öldürülen kişinin ailesinden soruşturmanın genişletilmesi talebi

9

Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan Manolya Apartmanı'na ilişkin davada ilk duruşma görüldü

10

Adana'da 15 firari hükümlü yakalandı