Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan: "Keyif veren bir takım kurmaya çalışıyoruz"

Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan:

Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan: "Keyif veren bir takım kurmaya çalışıyoruz"

ERZURUM (AA) - Hatayspor'un yeni teknik direktörü Ömer Erdogan, takimin hedefleriyle ilgili olarak, "Hem takim içerisindeki rekabet ortamini daha da güçlendirmek için hem de bize katki saglayacak oyunculari kazandirmaya çalisiyoruz. Hem dinamik hem de savasan ve keyif veren bir takim kurmaya çalisiyoruz." dedi.

Erdogan, Palandöken Dagi'ndaki bir otelde düzenlenen basin toplantisinda yaptigi açiklamada, yarim asirlik bir tarihe sahip olan, ilk kez mücadele edecegi Süper Lig'de kendisini teknik direktörlüge layik gören Onursal Baskan Lütfü Savas'a ve yönetim kuruluna tesekkür etti.

Son 5 yilda elde edilen sampiyonlugun ve basarilarin tesadüf olmadigini, bunun dogru yönetim ile planlamanin basarisi oldugunu anlatan Erdogan, "Hatayspor sonunda da hakli olarak sampiyon olarak Süper Lig'e çikmis oldu. Biz de burada bu basarilarin devamini getirmek için canla basla mücadele edecegiz. Hatayspor'un önce ligde kalici olmasini saglayacagiz, sonraki süreçte de çikabildigimiz kadar iyi yerlere çikmayi hedefliyoruz." ifadelerini kullandi.

Erdogan, kulübün kamp olarak Erzurum'u seçmesiyle ilgili olarak sunlari dile getirdi:

"Erzurum, özellikle son yillarda yatirimlariyla futbol ve kamp merkezini çok basarili sekilde kurdular. Takimlar tarafindan da çok tercih ediliyor. Ilk defa kamp için geliyorum. Gerçekten saha ve otel anlaminda çok elverisli ve saglikli bir ortam var. Antrenmanlarimiza basladik, saglikli ve dogru bir sekilde antrenmanlarimizi devam ettiriyoruz. Sartlar çok güzel. Futbolcu oldugum dönemlerde genellikle Süper Lig takimlari Avrupa'yi tercih ediyordu ama inanin Avrupa'yi aratmayacak sahalar ve imkanlar var burada."


- ''Özellikle olmazsa olmazim futbolcularin karakterli olmasi"


Transfer döneminde kulüp olarak transfer yapmaya çalistiklarini aktaran Erdogan, antrenman disinda oyuncu izlediklerini ve takip ettiklerini söyledi.

Erdogan, oyuncu seçerken futbol kalitesiyle birlikte karakterlerini de arastirdiklarini bildirerek, söyle konustu:

"Benim özellikle olmazsa olmazim futbolcularin karakterli olmasi. Bu kolay bir süreç degil ve uzun bir zamanimiz kalmadi. Yaklasik 4 hafta sonra ligler basliyor. Biz de transfer yapmaya çalisiyoruz. Hem takim içerisindeki rekabet ortamini daha da güçlendirmek için hem de bize katki saglayacak oyunculari kazandirmaya çalisiyoruz. Hem dinamik hem de savasan ve keyif veren bir takim kurmaya çalisiyoruz. Mücadele edecegiz, savasacagiz, taraftarlarimiz kadar isteyecegiz, kaybettigimiz zaman bile alkislanacak bir takim olusturmaya çalisiyoruz."

Yeni sezonda Süper Lig'de 21 takimin mücadele etmesiyle ilgili olarak Erdogan, sunlari ifade etti:

"Alisik olmadigimiz bir dönemden geçtik. Oyuncularimiz çok uzun bir tatil yapamadi. Gönül isterdi ki 4-5 hafta tatil yapip iyice dinlenip gelsinler ama maalesef beklenmeyen bir sekilde Kovid-19'dan dolayi böyle bir sikinti yasadik. Biz hazirliklarimizi ona göre yapacagiz ve Türkiye Kupasini da katarsak 50 maç yapacak gibi genis bir kadro kurmaya çalisiyoruz. Rotasyon yaparak bu sürede oyuncularimizin hem en iyi performansini alirken diger oyuncularimizi da iyi sekilde hazirlayip olasi bir rotasyonda da diger oyuncularimizin da oynayanlari aratmayacak sekilde bir kadro olusturmaya çalisiyoruz."

Erdogan, Hatay'a gitme düsüncesiyle ilgili olarak ise, "Hatay Türkiye'nin kültürü anlaminda çok degerli bir ili. Bir iki kere deplasmana gittigimde gezme firsati buldum ve hayran kaldim. Taraftarlari da çok atesli ve takimina sahip çikan ve destekleyen taraftar. Bu basari da ben olarak hareket edemeyiz, biz olacagiz. Hep birlikte basariyi elde etmemiz gerekiyor ve çok çalismamiz gerekiyor." diyerek sözlerini tamamladi.




Bölgeden 11.08.2020 16:55:43 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da sulama kanalına düşen çocuk yaşamını yitirdi

2

Adana'da arkadaşını bıçakla yaralayan zanlı tutuklandı

3

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

4

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

5

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi

6

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Gökduman, makamını ortaokul öğrencisine devretti

7

Kozan'da huzur ve güven uygulaması yapıldı

8

Hatay'da evin kapısı ve bazı eşyalarını çalan 2 şüpheli yakalandı

9

Şırnak'ta trafik kazasında hayatını kaybeden astsubayın cenazesi Adana'da defnedildi

10

Kahramanmaraş'ta hükümlülerin diktiği perdeler yurt genelinde alıcı buluyor