Hattuşa ’Dünya Çocuk Hakları Günü’nde maviye büründü

Hattuşa ’Dünya Çocuk Hakları Günü’nde maviye büründü

Hattuşa ’Dünya Çocuk Hakları Günü’nde maviye büründü

UNESCO “Dünya Kültür Mirası” ve "Dünya Belleği" listelerindeki tek antik şehir olan Hititlerin başkenti Hattuşa’da bulunan ören yerleri "Dünya Çocuk Hakları Günü" kapsamında maviye büründü.
Çocuk haklarına dikkati çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak için UNICEF tarafından Dünya Çocuk Günü ilan edilen 20 Kasım, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. UNICEF tarafından başlatılan mavi ışıklandırma etkinliği ile çocuk haklarının desteklenmesi çağrısına bu yıl Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de katıldı.
Okula gidemeyen, korunmasız ve köklerinden koparılmış milyonlarca çocuğun durumu hakkında farkındalık oluşturmak ve bu çocuklar için büyük önem taşıyan kaynakların sağlanması için harekete geçme çağrısı yapan UNICEF, Türkiye’de sembollerini mavi renk ile ışıklandırarak tarihi mekanlara yansıttı. Bu kapsamda Boğazkale ilçesindeki Hattuşa ören yerindeki Aslanlı kapı ve Yazılıkaya Açıkhava Tapınağı mavi ışıkla aydınlatıldı.

"Çocuklarının bu özel gününü kutluyorum"
Boğazkale Kaymakamı Ali Cemal Altınöz, “UNICEF’ in Dünyadaki çocuk ölümlerine korumasız çocuklara dikkat çekmek için başlatmış olduğu mavi ışık projesine ev sahipliği yapmak bizim için övünç kaynağı. Böyle bir projede yer almak bizi hem mutlu addediyor hem de buranın tanıtımı için bize güzel bir fırsat sunmuş oluyor. Ben bu sebepten dolayı başta bize bu fırsatı tanıyan UNİCEF yetkililerine Bu bölgeyi onlara sunan Çorum Valiliği’mize teşekkür ediyor. Tekrardan tüm dünya çocuklarının bu özel gününü kutluyorum” dedi.


Güncel 20.11.2020 18:32:21 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da 26 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

2

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Çandır, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Antalya'da tarihi eser niteliğinde 3 kitap ve 18 obje ele geçirildi

4

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacısüleyman, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

5

Adana'da adaptasyon yeteneği ve lif kalitesi yüksek yeni pamuk çeşidi geliştirildi

6

Antalya'da eşinden boşanan kişi 8 kurban kestirdi

7

Gelidonya Feneri denizcilere ışık olmayı sürdürüyor

8

Jandarmanın durdurduğu TIR’ın dorsesinden 1 milyon 600 bin makaron çıktı

9

Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti görevine başladı

10

Antalya'da üreticiler seralarda zirai don nöbeti tutuyor