Hayvan otlatmak yasaklandı

Hayvan otlatmak yasaklandı

Hayvan otlatmak yasaklandı

Denizli’nin Çivril ilçesinde hayvan pazarının kapatılmasının ardından meralarda hayvan otlatmak yasaklandı.

Ülke genelinde görülen şap hastalığı nedeniyle alınan tedbirler genişletiliyor. Burdur’da görülen şap nedeniyle geçen hafta Çivril hayvan pazarının tedbir hedefli olarak kapatılmasının ardından bugün mera ve otlaklara çıkartılması yasaklandı.
Mahalle muhtarlarına gönderilen açıklama ile durum tebliğ edilirken açıklamada, “Şu an itibarıyla büyükbaş ve küçükbaş hayvanların herhangi bir mahalleden diğer mahalleye sevki, çıkması, ağıldan otlağa, meraya çıkması ya da bir yerden başka bir yere sevkiyatı, bir işletmeden, ahır, ağıl yada besihanelerden başka yerlere sevki ve çıkarılması yasaklanmıştır. Lütfen büyükbaş ve küçükbaş hayvan besicileriyle bu konuyu paylaşalım dışarıda sevk halinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan olmasın, bu belirtilen hususları hayvanı olan vatandaşlarımıza duyuralım ve vatandaşlarımızın mağdur olmalarını önleyelim, konu önem arz etmektedir. İkinci bir duyuruya kadar büyük ve küçük baş hayvanların otlatmaya çıkarılmasına izin verilmeyecek müsaade edilmeyecektir” denildi.


Güncel 14.03.2023 22:23:20 0
Anahtar Kelimeler: hayvan otlatmak yasaklandı

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı