Hayvanseverleri buluşturan fuar Antalya'da açıldı

Hayvanseverleri buluşturan fuar Antalya

Hayvanseverleri buluşturan fuar Antalya'da açıldı

ANTALYA (AA) - PETZOO Antalya Akdeniz Evcil Hayvan Ürünleri Fuari, kapilarini ziyaretçilerine açti.

EXPO Antalya Fuar Alani'nda açilan ve kedi, köpek, tavuk, kus, balik benzeri birçok evcil hayvan türüne dair yeni ürün ve hizmetlerin yer aldigi fuarda, mama, yem, oyuncak, kozmetik, bakim, destekleyici saglik, temizlik ürünleri, kum, akvaryum, özel kiyafetler ve aksesuarlar hayvan sahiplerinin begenisine sunuldu.

Fuarda dikkati çeken hayvanlar arasinda 16 aylik 8 kilogram agirligindaki "Maine Coon" türü kedi ile Osmanli saraylarinda yetistirilmesiyle bilinen "Sultan" tavuklari yer aldi.

Hayvan besleyen görme engelliler için ürettikleri ürünlerin disina kabartma yazili etiketler yapistiran firma da ziyaretçilerin ilgi odagi oldu.

PETZOO Fuarlarinin Organizatörü Ulusal Fuarcilik Genel Müdürü Selçuk Çetin, AA muhabirine, Akdeniz Bölgesi'nde ilk defa evcil hayvan ürünleri fuari düzenlendigini söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde evcil hayvanlara yönelik ilginin arttigini, böyle bir fuara ihtiyaç duyuldugunu aktaran Çetin, talep üzerine fuari düzenlediklerini belirtti.

Fuarda yerli ve yabanci 52 firmanin ürünlerini sergiledigini anlatan Çetin, salgina karsi gerekli tüm önlemlerin alindigini, hayvanseverleri fuara beklediklerini kaydetti.

Çetin, fuarin 4 gün sürecegini bildirdi.

Antalya Süs Tavuklari Bahçe Hayvanlari Yetistiriciligi Dernegi Baskani Murat Öztürk, sultan tavuklarinin güzel tüyleriyle güzel bir görünüme sahip oldugunu, fiyatlarinin da 150 ile 2 bin lira arasinda degistigini kaydetti.

- Görme engellilere yönelik uygulama

Evcil hayvanlara yönelik ürünler üreten firmanin sahibi Kerem Keçeci, görme engelli hayvanseverlerin ürünleri daha iyi taniyabilmeleri, gönül rahatligiyla kullanabilmelerini saglamak amaciyla farkli bir uygulama gerçeklestirdiklerini bildirdi.

Hayvanlar için yaptiklari konservelerin, sampuanlarin, süt tozlarinin, bakim ürünlerinin etiketlerinde braille alfabesini kullandiklarini anlatan Keçeci, "Türkiye'de ve dünyada birçok görme engelli hayvansever var, onlarin da dokunduklarinda ne oldugunu anlamalarini istedik. Piyasaya sunduk ve güzel de karsilandi, insanlarin hosuna gitti. Farkindalik olusturduk." diye konustu.

"Görmeden sevenlere" sloganiyla satisina basladiklari ürünlerin yurt disinda da yogun talep gördügünü vurgulayan Keçeci, Avrupa Birligi ülkelerine gönderdiklerini, kisa süre içinde de Singapur, Israil ve Yunanistan'a da ürünleri ihraç edeceklerini belirtti.




Politika 17.09.2020 18:11:36 0

İlginizi Çekebilir

1

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Korkuteli ve Elmalı'da vatandaşla buluştu:

2

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Antalya'da iftar programında konuştu:

3

BBP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, Anamur'da partililerle buluştu

4

Cumhur İttifakı Kemer Belediye Başkan adayı Şeker, turizm projelerini anlattı:

5

ANSİAD 2024 yılı beşinci olağan toplantısı gerçekleştirildi

6

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener Isparta'da iftar programında konuştu:

7

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Kemer'de vatandaşlarla buluştu:

8

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, seçim çalışmalarını sürdürüyor

9

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Manavgat'ta mitinge katıldı

10

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Adana'da iftar programına katıldı: