Hazine ve Maliye Bakanı Elvan Paris’teki OECD toplantısına katıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan Paris’teki OECD toplantısına katıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan Paris’teki OECD toplantısına katıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Fransa’nın başkenti Paris’teki İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı’nın (OECD) Bakanlar Konseyi Toplantısı’na katıldı.
Fransa’nın başkenti Paris’te İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı’nın (OECD) her yıl düzenlenen Bakanlar Konseyi Toplantısı’nın İkinci Bölümü Toplantıları başladı. OECD Bakanlar Konseyi Toplantısında Türkiye’yi Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ve beraberindeki heyet temsil ediyor.
OECD Bakanlar Konseyi Toplantısı’nın ana teması “Paylaşılan Değerler: Yeşil ve Kapsayıcı Bir Gelecek İnşa Etmek” olarak belirlenirken, toplantının dönem başkanı ABD olup, Güney Kore ve Lüksemburg ise başkan yardımcılığı görevini yürütüyor.
Toplantı OECD Genel Sekreteri Mathias Cormann konuşmasıyla başlarken, toplantıda ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’da konuşma yaptı.
Toplantının diğer ayağı olan “Paylaşılan Değerler”, yalnızca üye ülkelerin katılımıyla gerçekleştirilecek. Kapalı oturumda katılımcı bakanlar konuşmalarını yapacak ve oturumun sonunda örgütün 60. Yıldönümü Vizyon Belgesi ve Küresel İlişkiler Strateji Belgesi onaya sunulacak.
Elvan’ın, Bakanlar Konseyi Toplantısına katılan bazı ülkelerin bakanlarıyla ikili temaslarda bulunması bekleniyor.


Güncel 5.10.2021 22:04:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta etkili olan yağışların ardından binlerce dönüm tarım arazisi su altında kaldı

2

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 4 şüpheli tutuklandı

3

Toyota Gazoo Racing WRT İsveç Rallisi'nde ilk 4 sırayı aldı

4

"Medya Etiği-Sorumlu Gazetecilik Kampı" Antalya'da sona erdi

5

Konyaaltı ilçesinde ramazan öncesi işletmeler denetlendi

6

Samandağ ilçesinde kıyı şeridinde temizlik yapıldı

7

Medipol Sağlık Grubu'ndan "Ramazan ve Sağlık" paneli

8

Türk un sanayisi küresel gücünü ihracatta 3 milyon tona ulaşarak büyütmeyi hedefliyor

9

Adana'da eski ÇÜ Rektörlüğü Özel Kalem Müdürü Meral Kara Delen mezarı başında anıldı

10

Antalya'da ruhsatsız silah operasyonunda 5 kişi yakalandı