Hazro Millet Bahçesine kavuşuyor

Hazro Millet Bahçesine kavuşuyor

Hazro Millet Bahçesine kavuşuyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazro’da bir süre önce yapımına başlanılan 32 bin metrekarelik Millet Bahçesi’nde çalışmalar sürüyor.
Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların hoşça vakit geçirmelerini sağlamak ve dinlenme alanı oluşturmak amacıyla ilçelerde yeşil alanlar oluşturmaya devam ediyor. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığınca Hazro’da Bahçe mahallesinde sürdürülen Millet Bahçesi projesinde kot çalışmaları ve kazı dolgu işleri yapıldı. Ekipler, altyapı çalışmaları kapsamında elektrik, bitkisel sulama, içme suyu, drenaj ve kanalizasyon hatlarını tamamladı. Alanda yürüme yollarının bordürleri çekildi. Zeminde beton parke döşenen parkta kamelya, çocuk oyun, teleferik ve fitness alanı belirlendi. Bitkisel toprak serimi yapılan projede, parkı çevreleyen hatıl betonu döküldü, bebek bakım odası ve lavaboların çelik konstrüksiyonu cephe kaplaması tamamlandı.
32 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Millet Bahçesi’nde 7 farklı türde 469 ağaç, 3 farklı çeşit olmak üzere 1373 çalı ve 19 bin metre kare alana çim de serilecek. Büyükşehir Belediyesi, Hazro Millet Bahçesi çalışmalarını Ocak 2022’de tamamlayıp vatandaşın hizmetine sunmayı hedefliyor.


Güncel 28.10.2021 17:16:22 0
Anahtar Kelimeler: hazro millet bahçesine kavuşuyor

İlginizi Çekebilir

1

Halkbank ve Türkiye Sigorta kadın girişimciler için güçlerini birleştirdi

2

JTI Türkiye Fabrika Liderliğine Benoit Philibert atandı

3

Mersin'in Akdeniz ilçesinde ağaçlar bakımdan geçirildi

4

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu öğrencilerle kitap okudu

5

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 68 şüpheliyi yakaladı

6

Agrotech İklim Lideri Ödülü'nün sahibi oldu

7

Hyundai Motor Türkiye Eğitimde İkinci Hayat projesiyle okullara destek oldu

8

Arçelik satış sonrası hizmetlerde yapay zeka dönüşümünü başlattı

9

Hatay'da iş yerleri ve park halindeki araçlara taş atan şüpheli yakalandı

10

Bakan Yumaklı, MAKÜ Uluslararası Bilim ve Sanat Ödülleri Töreni'nde konuştu: