Hedefi muaythai branşında dünya şampiyonluğu

Hedefi muaythai branşında dünya şampiyonluğu

Hedefi muaythai branşında dünya şampiyonluğu

ADANA (AA) - OZAN EFEOGLU - Muaythai bransinda çesitli basarilara imza atan milli sporcu Sevil Çapar, Dünya Sampiyonasi'nda birincilik kürsüsüne çikarak Türk bayragini dalgalandirmayi hedefliyor.

Adana'nin Karaagaç ilçesinde yasayan ve küçük yaslarda muaythai ile ilgilenmeye baslayan 23 yasindaki Çapar, elde ettigi basarilarla dikkati çekiyor.

Antalya'da düzenlenen 2015 Muaythai Avrupa Sampiyonasi'nda 3'üncülük elde ederek bronz madalya kazanan Çapar, 4 yil boyunca istikrarli çalismayla 2 kez de Türkiye sampiyonu oldu.

Mustafa Kemal Üniversitesi Beden Egitimi Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü mezunu Çapar, antrenmanlarindan kalan zamaninda çiftçilik yapan ailesine yardim ediyor.


- Hedefi dünya sampiyonlugu


Milli sporcu Sevil Çapar, AA muhabirine yaptigi açiklamada, küçük yaslardan itibaren dövüs sporlarina ilgi duydugunu dile getirdi.

Tayland'da düzenlenecek 2021 Muaythai Dünya Sampiyonasi'nda birincilik hedefledigini belirten Çapar, "Sabah 5'te uyanip antrenman yapiyorum. Daha sonra tarlaya gidip aileme yardimci oluyorum. Aksam 17.00'de salona gelip, tekrar çalisiyorum. Bu sistemli çalismayla dereceler elde ettim." diye konustu.

Spor yaparken, bir yandan sporcu da yetistirdigini aktaran Çapar, sunlari söyledi:

"Iki kez Türkiye sampiyonu oldum. Bir kez de Avrupa üçüncüsü oldum. En büyük hayalim dünya sampiyonu olmak. Onun disinda baska bir hayalim de var. Tayland'a gidip muaythai egitimi almak istiyorum. Benim buradaki amacim, Dünya Sampiyonasina gidip, sampiyon olup, Türk bayragini dalgalandirmak ve Istiklal Marsi'mizi tüm dünyaya dinletmek. Su anda hem sporcu hem de gönüllü antrenör olarak çalismaktayim. Kendim gibi milli sporcular yetistirmek istiyorum."




Bölgeden 21.10.2020 11:48:42 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da sulama kanalına düşen çocuk yaşamını yitirdi

2

Adana'da arkadaşını bıçakla yaralayan zanlı tutuklandı

3

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

4

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

5

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi

6

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Gökduman, makamını ortaokul öğrencisine devretti

7

Kozan'da huzur ve güven uygulaması yapıldı

8

Hatay'da evin kapısı ve bazı eşyalarını çalan 2 şüpheli yakalandı

9

Şırnak'ta trafik kazasında hayatını kaybeden astsubayın cenazesi Adana'da defnedildi

10

Kahramanmaraş'ta hükümlülerin diktiği perdeler yurt genelinde alıcı buluyor