Hem evde hem işte "babalık" yapan polisler

Hem evde hem işte

Hem evde hem işte "babalık" yapan polisler

MERSIN (AA) - SEZGIN PANCAR - Iki kutsal görevi bir arada yürüten polis babalar, kendi evlatlarindan ayri tutmadiklari çocuklari korumak için "Babalar Günü'nü de mesai basinda geçiriyor.

Öncelikli görevleri çocuklari ve gençleri kötü aliskanliklardan, siddetten ve terör örgütlerinden korumak olan birimlerde çalisan polisler, sadece evde degil iste de "babalik" görevini üstleniyor.

O babalardan biri olan Mersin Emniyet Müdürlügü Çocuk Sube Müdürlügünde görevli polis memuru Volkan Bukis (40), 12 yasindaki kizi Aleyna Buse'nin yani sira çok sayida çocugun güvenligini saglamak için mücadele ediyor.

Okullari, parklari ve sahil seridini adim adim gezen Bukis, sohbet ettigi çocuklara kötü aliskanliklardan nasil korunacaklarini, endiselendikleri ve korktuklari bir durumla karsilastiklarinda neler yapmalari gerektigini anlatiyor.

Babasi emekli polis olan, esi de ayni meslegi yürüten Bukis, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 17 yildir polislik yaptigini, is hayatinin büyük bir kismini çocuklarla iç içe geçirdigini söyledi.

Bukis, babalik ve polisligin benzer çok yönü oldugunu ifade ederek, "Babalik ve polisligin kesistigi en önemli noktanin vicdan oldugunu düsünüyorum. Vicdanli her babanin iyi bir polis olabilecegini düsünüyorum." dedi.

Yardima ihtiyaç duyan çocuklar için yaptiklari islerin babalik duygusuyla es deger oldugunu belirten Bukis, söyle konustu:

"Mesaiden geldigim zamanlarda kizimin yastigima sarilip uyudugunu görünce çok duygulaniyorum ama disarida da diger çocuklar için faydali görevler yaptigimiz için gururluyum. Anne, baba sevgisine ve sefkatine ihtiyaci olan çok fazla çocuk var. Bu çocuklar için iyi seyler yapmaya çalisiyoruz. Onlar dogru sartlarda yasamadiklari için bazen suça sürüklenebiliyorlar, suça maruz kalabiliyorlar. Bu konuda yaptigimiz iyi seyler bize babalik duygusunu yeniden yasatiyor, bizleri mutlu ediyor. Benim için evde kizimla, disarida diger çocuklarla geçirdigim her gün Babalar Günü."

- "Babalik, bizler için sadece evle sinirli degil"

Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünde görevli polis memuru 2 çocuk babasi Hakan Aydogan (39) da Narkotik köpegi "Mila" ile çocuklarin ve gençlerin bulundugu her yerde uyusturucuyla mücadele ediyor.

Aydogan, 8 yasindaki oglu Kemal Emir ve 5 yasindaki oglu Orhan Selim'den ayri görmedigi çocuklari korumak için çalistigini ifade etti.

Bu kapsamda basta okullar ve parklarda sik sik denetimler yaptiklarini aktaran Aydogan, gençlerin uyusturucuyla hiç tanismamasi, suçlularin da en kisa sürede adalete teslim edilmesi için mücadele ettiklerini belirtti.

Aydogan, kendisi gibi polis olan babasini örnek aldigi için meslege basladigini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"7 gün 24 saat mesai gözetmeksizin çalistigimiz için çogu zaman eve geldigimizde çocuklarimiz uyumus oluyorlar, onlari yataklarinda görüyoruz. Eve girmek bizim için bayram nesesi gibi oluyor. Buna ragmen her gün ayni dinamiklik ve sevkle isimize devam ediyoruz. Riskli bir birimde çalisiyoruz. Aksam oldugunda eve sag salim gelmissek bizim için o gün bir bayram, bir Babalar Günü."

Tüm çocuklari ayirt etmeden çalistiklarinin altini çizen Aydogan, "Görevimizden dolayi babalik, bizler için sadece evle sinirli degil. Babaligin en temel duygusu koruyuculuktur. Bizler de evdeki çocuklarimizi yetistirmeye, korumaya çalisirken disaridaki bütün çocuklari da korumaya, bilinçlendirmeye çalisiyoruz." dedi.

- "Tüm çocuklara baba sefkatiyle davranmak zorundayiz"

Özel Harekat Sube Müdürlügünde görevli 14 yillik polis Orhan Kiliç (34) da çocuklari suçtan ve terörden korumak için özel gününde de çalisiyor.

Yavuz Selim adinda 6 yasinda oglu bulunan, esi de 8 aylik hamile olan Kiliç, babaligin özel bir duygu oldugunu belirterek, tüm sehit babalarinin gününü kutladigini söyledi.

Sorumluluklari agir olsa da babaligin kutsal oldugunu vurgulayan Kiliç, söyle konustu:

"Biz polis olarak sadece evde babalik yapmiyoruz. Disariya çiktigimiz zaman tüm çocuklara da bir baba sefkatiyle davranmak zorundayiz. Çünkü ülkemizin gelecegi onlara emanet. Disaridaki bütün çocuklar bizim çocugumuz gibi, hepsi özel. Her bir çocugun gelecegi var. Vatanimizin ve milletimizin gelecegi için çocuklarimiz degerlidir."



Yurt Dünya 21.06.2020 11:44:44 0
Anahtar Kelimeler: hem evde hem işte "babalık" yapan polisler

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

2

Megisti-Kaş Yüzme Yarışı yapıldı

3

Hatay'da evde çıkan yangın söndürüldü

4

Mersin’de otluk ve ağaçlık alanda çıkan yangın söndürüldü

5

Gazeteci Küçükkaya'nın annesi, denizde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

6

Hatay'da seyir halindeki araçta çıkan yangın söndürüldü

7

Hatay'daki Gölbaşı Gölü'nü su sümbülleri kapladı

8

Ispartalı çift koruyucu aileliğini üstlendikleri down sendromlu Gizem'in gelişimiyle mutlu oluyor

9

Çukurova'da aşırı sıcaklar hem ürünleri hem de mevsimlik işçileri olumsuz etkiliyor

10

Mersin'de orman yangınlarına güçlü araç filosu ve yetkin ekiplerle müdahale edilecek