Hem öğrenip hem kazanıyorlar

Hem öğrenip hem kazanıyorlar

Hem öğrenip hem kazanıyorlar

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı tesislerde düzenlenen kurslar kadınların hayatına yön veriyor. Kurslara katılarak eğitim alanlar hem aile ekonomilerine katkı sunuyor hem de kendi ayaklarının üzerinde duruyor.
Samsun Büyükşehir Belediyesi, kadınların hayatın her alanında aktif rol almalarını sağlamak adına çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu hizmetler ve kurslardan faydalanan kadınlar, çeşitli el sanatlarını öğrenip, ürettikleri ürünlerini maddi kazanca dönüştürüyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kadıköy Aile Yaşam Merkezi (Paşa Konakları), Sadi Tekkesi Aile Yaşam Merkezi, Amisos Aile Yaşam Merkezi ve Millet Bahçesi Hanımlar Lokali’nde gerçekleştirilen kurslara katılan ve çoğunluğu ev hanımı olan kadınlar, hem aile ekonomilerine katkı sunuyor hem de kendi ayaklarının üzerinde duruyor.

“Her çalışmaya ayrıca hassasiyet gösteriyoruz”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 52 branşta düzenlenen kurslara 4 bin 436 kadının katıldığını belirterek, “Merkezlerimizde düzenlenen kurslarda nitelikli eğitimler verdik. Ayrıca 7 bin 600 kadınımızla gezi, etkinlik ve konferans programlarında bir araya geldik. Aile Yaşam Merkezi projelerimize çok önem veriyoruz. Kursiyerlerimizin çoğunluğu ev hanımlarından oluşuyor. Ev hanımlarımız kurslara katılarak hem sosyalleşmiş oluyor hem de aldıkları eğitimi üretime dönüştürerek maddi kazanım elde ediyor. Yeni projelerimizle birlikte kentimizde aile yaşam merkezlerimizin sayısını artırıyoruz. Biri İlkadım ve diğeri Atakum ilçemizde olmak üzere iki aile yaşam merkezi daha yapacağız. Kadınlarımız için yaptığımız her çalışmaya ayrıca hassasiyet gösteriyoruz” dedi.


Ekonomi 29.03.2023 14:16:16 0
Anahtar Kelimeler: hem öğrenip hem kazanıyorlar

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de "Müziğin Sonsuzluğunda Yarım Kalan Bir Beste: Laçin Akyol" konseri verildi

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'de Solak ailesini ziyaret etti

3

Mersin'de "Zamanın Kırıldığı An: 6 ŞUBAT" grafik tasarım sergisi açıldı

4

Antakya Medeniyetler Korosu, depremin üçüncü yılında Hatay'da konser verdi

5

Hayat Holding "Hayat İyi Yaşam Merkezi"yle depremzedelere desteğini sürdürüyor

6

Burdur'da fuhuş operasyonunda yakalanan 2 zanlı tutuklandı

7

Bakan Kurum, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

8

Bakan Bayraktar, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

9

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Hatay'da gazetecilerle buluştu

10

Hatay merkezli suç örgütü operasyonunda yakalanan 12 şüpheli tutuklandı