Hemşerileri, Yaşar Kemal`in iyileşmesi için dua ediyor

Hemşerileri, Yaşar Kemal`in iyileşmesi için dua ediyor

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğum bakım servisinde tedavi gören 92 yaşındaki Yazar Yaşar Kemal`in doğduğu Osmaniye`nin Gökçedam (Hemite) Köyü sakinleri, ünlü yazarın iyileşmesi için dua ediyor.Türk edebiyatının ünlü isimlerinden Yaşar Kemal`in 1923 yılında dünyaya geldiği Osmaniye merkeze bağlı Gökçedam Köyü`ndeki arkadaşlarından 90 yaşındaki Veli Kılıç, ilkokulu Yaşar Kemal`le birlikte okuduğunu ve onu çok sevdiğini söyledi.

Yaşar Kemal`le çocukluk anılarını da anlatan Kılıç, "Yaşar Kemal çok yaramazdı ama yine de onunla iyi anlaşırdık. Köye her geldiğinde de buluşur konuşurduk. Bir an önce aramıza dönmesini istiyoruz ve iyileşmesi için de dua ediyoruz" diye konuştu.Çocukluğunda kapı komşusu olan 80 yaşındaki Döne Gürbüz de Yaşar Kemal`in sağlığına kavuşması için dua ederek, "Yaşar Kemalim iyi olacaksın inşallah. Yanıma geleceksin tekrar, sakın ölme" dedi.Yaşar Kemal`in doğduğu evde oturan 65 yaşındaki Şevket Erikan ise, ünlü yazarın köyde çok sevilen biri olduğunu belirterek şunları söyledi:"Şimdi onun doğduğu evde ben oturuyorum. Köy halkı olarak biz kendisini çok seviyoruz. Zaten köydeki İnce Memed Anıtı, Yaşar Kemal Kültür Evi ve Yaşar Kemal Parkı da köyün onu çok sevdiğine bir örnektir. Bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz."



Güncel 25.10.2016 04:53:14 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı