Her 100 restorandan 86'sını RoyalCert sertifikalandırdı

Her 100 restorandan 86

Her 100 restorandan 86'sını RoyalCert sertifikalandırdı

ISTANBUL (AA) - Güvenli Turizm Sertifikasyon programi kapsaminda belge alan 1.236 yeme-içme tesisinden 1.057'sine (yüzde 86) RoyalCert tarafindan sertifika verildi.

RoyalCert Türkiye Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri'nden yapilan açiklamaya göre, sirket, Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan baslatilan sertifikasyon programi kapsaminda denetim faaliyetlerini tüm hiziyla sürdürüyor.

Bu çerçevede ilk günden beri Güvenli Turizm Belgesi taleplerini programin en ince detayina kadar denetleme yaparak karsilayan RoyalCert, söz konusu belgenin verildigi üç alanda da pazar lideri oldu.

Konaklama tesislerinde 2 bin 351 belgenin 543'ü, yeme-içme isletmelerinde 1.236 sertifikanin 1.057'si, tur ve transfer araçlarinda da 1192 belgenin 750'si RoyalCert tarafindan verildi.


- "Tüm alanlardaki liderligimizi pekistirerek sürdürecegiz"


Açiklamada görüslerine yer verilen RoyalCert Türkiye Yönetim Kurulu Baskani Alphan Namli, sertifika programina giren üç alanda da lider olduklarini belirterek, sektördeki pazar paylarinin otellerde yüzde 23, tur ve transfer araçlarinda yüzde 63, restoranlarda ise yüzde 86 oldugunu bildirdi.

Özellikle restoranlardan ciddi talep aldiklarini kaydeden Namli, agustosla birlikte talepte canlanma yasandigini, ay sonuna kadar yüzde 10'luk artis beklediklerini kaydetti.

Namli, RoyalCert'e sertifika konusunda çok ciddi bir teveccüh oldugunu aktararak, "Onay bekleyenlerle birlikte toplamda 2 bin 445 adet sertifika vermisiz. Toplam verilen sertifikalarin yüzde 49'u RoyalCert'in. Tüm alanlardaki liderligimizi pekistirerek faaliyetlerimizi sürdürecegiz. Özellikle yabanci turistlerin gelmeye basladigi bu dönemlerde tüm denetimleri titizlikle yapiyoruz." ifadelerini kullandi.


- HuQQabaz'in sertifikasi da RoyalCert'ten


Alphan Namli, sertifika verdikleri restoranlar arasinda yerli ve yabanci turistler tarafindan ciddi sekilde ziyaret edilen isletmeler bulundugunu, son olarak HuQQabaz'in Ataköy subesinde denetim gerçeklestirdiklerini bildirdi.

Namli, "CZN Burak ile basladigimiz bu denetimlere son olarak HuQQabaz dahil oldu. Onlar da tercihini RoyalCert'ten yana kullandi. Yerli ve yabanci turistlerin ugrak mekani olan bu isletmemiz de tüm denetimlerden basariyla geçerek Güvenli Turizm Belgesi aldi." ifadelerini kullandi.



Politika 19.08.2020 12:57:38 0

İlginizi Çekebilir

1

Bakan yardımcıları Karaloğlu ve Serim, Katar Devlet Bakanı Al Khater ile Mersin'de görüştü

2

Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Kahramanmaraş'ta konuştu:

3

CHP İl Başkanı Tanburoğlu, seçim sonuçlarını değerlendirdi

4

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Hatay'da konuştu:

5

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Osmaniye'de konuştu:

6

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre, Antalya Valiliğini ziyaret etti

7

Adana'da CHP ilçe başkanının darbedilmesine tepki

8

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, Antalya'da Kumluca Belediyesini ziyaret etti:

9

Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklandığı Kepez'de CHP'li Altekin başkan vekili seçildi

10

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama: