“Her öğrenci istediği bölümü kolayca okuyabilir"

“Her öğrenci istediği bölümü kolayca okuyabilir

“Her öğrenci istediği bölümü kolayca okuyabilir"

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek tercihleri 20 Eylül’de başlıyor ve 23 Eylül’de sona eriyor. Abdülkadir Gayretli, “Her öğrenci istediği bölümü çift anadal, yandal ve yatay geçiş imkanları ile kolayca okuyabiliyor” dedi.
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2021-YKS ek yerleştirme başvurularının 20-23 Eylül tarihleri arasında alınacağını açıkladı. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirildi. Ek yerleştirmeler de bu kontenjanlar esas alınarak yapılacak.
Öğrencilerin ek yerleştirmede istemedikleri bölümlere yerleştiği takdirde endişe duymaması gerektiğini söyleyen Abdülkadir Gayretli, “Her öğrenci istediği bölümü çift anadal, yandal ve yatay geçiş imkanları ile kolayca okuyabiliyor” diye konuştu.
Konuyla ilgili konuşan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, öğrencilerin ek yerleştirmede istemedikleri bölümlere yerleştiği takdirde endişe duymaması gerektiğini söyledi. Gayretli, “Her öğrenci istediği bölümü çift anadal, yandal ve yatay geçiş imkanları ile kolayca okuyabiliyor” ifadelerini kullandı.

“Başvuru ücretini unutmayın”
Abdülkadir Gayretli ayrıca şöyle devam etti:
“Ek yerleştirme başvuru ücretinin unutulmaması gerekiyor. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler geçersiz sayılıyor ve yerleştirme işlemine alınmıyor.”


Güncel 20.09.2021 12:14:19 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da kamyonun çarptığı motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

2

Belediye Hizmetleri Projesi'nin toplam büyüklüğü 368 milyon avroya ulaştı

3

Kahramanmaraş'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

5

Prof. Dr. Sözbilir Antalya'daki depremleri değerlendirdi:

6

Futbol: Trendyol 1. Lig

7

Kozan ilçesinde jandarma ekipleri öğrencilerle bir araya geldi

8

Deri sektörü paydaşları, Antalya'da bir araya geldi

9

Alanya'da yağış hayatı olumsuz etkiledi

10

Emisyonsuz araçlar için şarj istasyonları da yenilenebilir enerjiye yöneliyor