Heyelanda toprağın içinden tarih çıktı

Heyelanda toprağın içinden tarih çıktı

Heyelanda toprağın içinden tarih çıktı

Bartın’ın Aşağıdere köyünde meydana gelen heyelanlı alanda yapılan çalışmalarda Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen ve bereketi simgelediğine inanılan kireç taşından yapılmış Phallos türü obje bulundu.
Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Aşağıdere köyünde meydana gelen heyelan sonrası bölgede yol açma ve toprak yığınlarının kaldırılması için çalışma başlatıldı. İl Özel İdaresi ekiplerince iş makineleri ile yürütülen çalışmalar sırasında toprak içerisinde çapı yarım metre, uzunluğu bir metre ebatlarında olan kireç taşından yapılmış obje bulundu. Yetkililere haber verilmesi üzerine Amasra Müze Müdürlüğüne bağlı ekiplerce tarihi eser olduğu değerlendirilen obje yerinde incelendi.
Roma dönemine ait ve bereketi simgeleyen Phallos türü eserlerden olduğu değerlendirilen objenin Amasra Müze Müdürlüğüne götürülerek koruma altına alınacağı öğrenildi.


Güncel 27.05.2022 12:34:47 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de 89 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

2

Osmaniye’de 35 yıllık öğretmen Eray Akdağ’a duygusal veda

3

Roche ile Sağlıkta Tanı Buluşmaları etkinliğinin üçüncüsü gerçekleştirildi

4

Mersin'de trafolardan bakır kablo çaldığı öne sürülen 2 şüpheli tutuklandı

5

Antalya'da bir işçiye işkence yaptıkları iddia edilen 4 sanığa hapis cezası

6

Tera Yatırım Teknoloji Holding'de üst düzey atama

7

Mersin'de rüzgarın etkisiyle devrilen ağaç seyir halindeki 3 araca zarar verdi

8

Huawei nova 14 Pro Türkiye pazarında ön satışa sunuldu

9

Sarp kayalarla çevrili Kapıkaya Kanyonu kışın da tırmanış tutkunlarını ağırlıyor

10

6. İstanbul Sanat Fuarı'nda 38 bin ziyaretçi 10 bin eserle buluştu