Hırvatistan ile işbirliği imkanları görüşüldü

Hırvatistan ile işbirliği imkanları görüşüldü

Hırvatistan ile işbirliği imkanları görüşüldü

Hırvatistan’ın Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovi, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer’i ziyaret etti. Ziyarette iş birliği olanakları ve güncel gelişmeler değerlendirildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Hırvatistan Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovi, Fahri Konsolos Adayı Mehmet Çiçek ve ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Şahin’i makamında ağırladı.

“Depremde yardıma Türkiye koştu”
Antalya’nın Hırvat vatandaşların turist olarak en çok tercih ettiği şehirlerden biri olduğunu belirten Cvitanovi, “Antalya’da ve Büyükşehir Belediyesi’nde olmaktan mutluluk duydum. Belediye binası önünde ülkemizin bayrağını görmek de beni mutlu etti. Türkiye ile Hırvatistan tarih boyunca dostane ilişkiler içerisinde olmuştur. Özellikle 2020 yılında Hırvatistan’da meydana gelen 6.2’lik depremin ardından Türkiye’nin ülkemize çok yardımları oldu. Bunun için çok teşekkür ederim” dedi.
Ziyarette yeni göreve başlayacak olan Hırvatistan Fahri Konsolos Adayı Mehmet Çiçek’i de tanıtan Büyükelçi Cvitanovi, fahri konsolosun kabul resepsiyonunda kravatın tarihiyle ilgili bir sergi düzenlemek istediklerini de söyledi.

“İlişkilerin gelişmesi için katkı sunarız”
Büyükelçi Cvitanovi’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, konuk büyükelçiye Antalya ve belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Hırvatistan’la ilişkilerin gelişmesi yönünde her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını belirten Tuncer, Büyükelçi Hrvoje Cvitanovi’le iki ülke ilişkileri hakkında görüş alışverişinde bulundu.


Güncel 20.04.2021 14:28:09 0

İlginizi Çekebilir

1

Alanyaspor, Konyaspor maçının hazırlıklarına başladı

2

Burdur'da otomobilin çarptığı yaya yaralandı

3

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü güven tazeledi

4

Aston Martin Türkiye'den İstanbul'da özel sürüş etkinliği

5

Adana'da 2 tırın çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

6

Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dağlı'ya ödül verildi

7

Kepez'de Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi

8

17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Hindistan'ı 1-0 yendi

9

Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Selimefendigil, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

10

Mersin'de çöp biriktirilen evden ruhsatsız silah ve 115 bin lira çıktı