HKÜ’de Dünya Sivil Havacılık Günü kutlandı

HKÜ’de Dünya Sivil Havacılık Günü kutlandı

HKÜ’de Dünya Sivil Havacılık Günü kutlandı

İstanbul Hava Limanı (İGA) ve Türk Hava Yolları (THY) başta olmak üzere, havacılık sektörünün önemli kuruluşları ile protokollere imza atan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü’nü havacılık sektörünün temsilcilerini öğrencilerle buluşturarak kutladı.
HKÜ Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümü tarafından HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Leyla Delibaş, HKÜ Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Halil Güzelbey, Gaziantep Havalimanı Başmüdürü Yasin Savaş, HAVAŞ Yolcu Hizmetleri Müdürü Mehmet Güneş ve öğrenciler katıldı. Sivil havacılık sektörüne yönelik değerlendirmelerde bulunan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, "Üniversitemizin Meslek Yüksekokulu’nda Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ile İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü bölümleri bulunuyor. Yeni kurulan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde ise Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Uçak Bakım-Onarım, Havacılık Yönetimi ve Pilotaj bölümlerini açarak öğrenci almayı hedefliyoruz. İnsansız hava aracı pilotluğu ve operatörlüğü de geleceğin mesleklerindendir. Üniversitemiz havacılık alanındaki kapasitesini her geçen gün artırıyor. İstanbul Hava Limanı (İGA) ve Türk Hava Yolları (THY) başta olmak üzere, sektörün önemli kuruluşları ile olan yakın ilişkilerimiz ve protokollerimiz, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programı öğrencilerimizin ve mezunlarımızın kariyer yolculuklarında büyük avantaj sağlıyor. Havacılık sektöründe yabancı dil çok önemli. Yabancı dilinizi geliştirmeniz gerekiyor. İngilizcenin yanı sıra Çince, Rusça, Arapça ve Japonca’yı öğrenmeniz faydalı olacaktır. HKÜ olarak yabancı dil kapasitenizin artması için her türlü desteği veriyoruz" diye konuştu.
Gaziantep Havalimanı Başmüdürü Yasin Savaş, Gaziantep Havalimanı’ndaki işleyiş ve iş imkanlarından bahsederken, HAVAŞ Yolcu Hizmetleri Müdürü Mehmet Güneş de öğrencilere çalışma tecrübelerini anlattı. HKÜ Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Halil Güzelbey ise 15 yıla kadar İHA Operatörlüğü’nün büyük çapta pilotluğun yerini alacağının altını çizdi.


Güncel 7.12.2021 16:48:13 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi