Hobi olarak başladığı bıçak bileme işi oldu

Hobi olarak başladığı bıçak bileme işi oldu

Hobi olarak başladığı bıçak bileme işi oldu

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde ilçenin tek bıçakçısı 53 yaşındaki yürüme engelli Hüseyin Köksal. Çocukluğunda geçirdiği çocuk felci nedeniyle belinden aşağısı tutmayan evli tek çocuk babası Köksal bıçakçılık yaparak ailesinin geçimini sağlıyor. 20 yıl önce merakla başladığı bıçak bileme Köksal’ın daha sonra evini geçindirmek için işi oldu. Bir çocuğu üniversitede okuyan Köksal vatandaşları “Bıçaklarınızı hemen getirin Kurban’a yakın getirmeyin” uyarısında bulunuyor. Kurban bayramı hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle satır bıçak bileyen esnaflardaki kurban hazırlıkları başladı. Bayrama sayılı günler kala Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinin tek bıçakçısı olan yürüme engelli Hüseyin Köksal, bıçak ve satır bileme işlerine başladıklarını kaydetti.

BİLEY TAŞIYLA BAŞLAYIP ELEKTİRİKLİ ALETLERLE DEVAM EDEN BIÇAKÇILIK

Çocukken yakalandığı çocuk felci sonrası belden aşağısı tutmayan ve motosikletli arabasıyla bütün işlerini gören evli bir çocuk babası Köksal 20 yıl önce merak saldığı bıçakçılık işinde bir hayli ilerlemiş. Biye taşı ile başladığı bıçakçılık işini şimdi çeşitli elektrikli aletlerle devam ettiren Hüseyin Köksal “Bu işte başarılı olduğumu fark edince kendimi ilerlettim. Aslında kolay bir iş zannediyorlar ancak öyle kolay değil” ifadelerini kullanıyor. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala bileyleme işlerine başladığını ve vatandaşların ileri de sıkışmamak için bıçak ve satırlarını hemen getirmesini tavsiye eden Köksal “Yoksa işlerimiz sıkışıyor. Hem vatandaş hem de biz mağdur oluyoruz. İşlerin sıkışmaması ve rahat olması için hemen bıçak ve satırlarınızı getirin keskinleştirilelim” diye konuştu. “BIÇAK BİLEME 3 SATIR BİLEME 7.5 TL” Artan tüm maliyetlere ve yapılan zamlara rağmen kendisinin sadece yüzde 50 zam yaptığını kaydeden Bıçakçı Hüseyin Köksal, “Geçtiğimiz yıl 2 liraya yaptığım bıçak bileme 3 satır ise 5 liradan 7.5 lira oldu. Vatandaşın durumunu da düşünerek fazla zam yapmadım.” Dedi.

“BIÇAĞINIZI BULAŞIK MAKİNESİNDE YIKAMAYIN PLASTİK MALZEME ÜZERİNDE KESİM YAPMAYIN”

Bıçak ve satırların daha uzun ömürlü olması için bilgiler veren Hüseyin Köksal şöyle devam etti: “Bıçağı kesinlikle bulaşık makinesinde yıkamayın. Ayrıca plastik malzeme üzerinde doğrama yapmayın. Mutlaka doğrayacağınız tahta olmalı. Böylece bıçağınız ya da satırınız daha uzun ömürlü olacaktır.”

“TIRNAK” TESTİYLE BIÇAĞIN BİLEY İSTEYİP İSTEMEDİĞİNİ KONTROL ETME

Bıçağın bilemeye geldiğini tırnak testiyle anlaşılabileceğini aktaran Köksal “Bıçağı tırnağınızın üzerinde hafiften gezdirin eğer takılmıyor, kayıyorsa o bıçağın bileylenmeye ihtiyacı vardır” ifadelerini kullandı.



Osmaniye 30.06.2022 17:02:00 0
Anahtar Kelimeler: olarak başladığı bıçak bileme

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de kan bağışı etkinliği düzenlendi

2

Osmaniye İl Özel İdaresi araç filosuna 10 yeni araç

3

Osmaniyeli şehidin çocuklar için istediği şenlik, yerine getirildi! 

4

Osmaniye’de devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

5

Osmaniye'de TCDD'ye ait demir korkulukları çalan 5 şüpheli yakalandı

6

Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap maçları, Osmaniye'de başladı

7

Vali İsa Küçük, Osmaniye'deki anılarını yazdı

8

İnşaat işçisinin acı sonu

9

Osmaniye Eczacı Odası depremzede çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenleyecek

10

Kadirli'de asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14’ü tutuklandı