“Hocaların Hocası” Cemil Taşçıoğlu vefatının 1. yıl dönümünde kabri başında anıldı

“Hocaların Hocası” Cemil Taşçıoğlu vefatının 1. yıl dönümünde kabri başında anıldı

“Hocaların Hocası” Cemil Taşçıoğlu vefatının 1. yıl dönümünde kabri başında anıldı

“Hocaların hocası” olarak bilinen, kendisi gibi çok sayıda hekim yetiştiren, Türkiye’de korona virüsten dolayı hayatını kaybeden ilk hekim olan Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu, vefatının 1. sene-i devriyesinde Nakkaştepe’de bulunan kabri başında anıldı.

Kovid-19’dan hayatını kaybeden ilk hekim oldu
Türkiye’de Kovid-19 vakalarının başlaması ile işine ve mesleğine büyük bir özveri ve bağlılık gösteren, görevine dört elle sarılan Prof. Dr. Taşcıoğlu, 16 Mart 2020’de ateş, öksürük ve nefes darlığı şikâyetleri nedeniyle görev yaptığı hastanede tedavi altına alınmış ve yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Vefatının 1. sene-i devriyesinde kabri başında anma programı düzenlendi. Programa Taşçıoğlu’nun sevenleri, öğrencileri, arkadaşları, ailesi ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü temsilen Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar da katıldı. Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu kabri başında Kur’an tilaveti ve dualar ile anıldı. Ailesinin isteği üzerine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen anma programına katılanlardan helallik istedi.

Cemil Taşçıoğlu’nun kardeşi Ahmet Taşçıoğlu ,”Takdiri ilahi diyeceğiz. Acımızı içimize gömeceğiz. Biz aile olarak zaten abimin ne kadar iyi bir insan olduğunu biliyorduk. Ama milyonların, 80 milyonun böyle öğrenmesini istemiyorduk. Allah yattığı yeri nur etsin. Ben abim için onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Ve bu onuru, gururu ömrüm boyunca taşıyacağım. Ne mutlu bizim aileye. Ne mutlu bana. Allah yattığı yeri nur etsin” dedi.

Cemil Taşçıoğlu’nun eşi Didem Akal Taşçıoğlu “Cemil Hoca’nın aramızdan ayrılması tarih olarak bir yıldı ama benim için her sabah uyandığım özlemle, uyandığım acıyla, acıyı kalbimde hissettiğim günler silsilesinden ibaretti. Aslında Cemil hoca o. Enerjisiyle o kucaklayan saran, yardım etmeyi seven, paylaşmayı seven o büyük güzel enerjisiyle Cemil Hoca bizimle, hala bizimle, bizi korumaya, kollamaya devam ediyor. Öğrettikleri hepsi kulaklarımızda. Çok özlüyoruz. Kuvvetli bir özlem var içimde” şeklinde konuştu.


Güncel 1.04.2021 16:43:39 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

2

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

3

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

4

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

5

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

6

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

7

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

8

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

9

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

10

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu: