Honor'un akıllı saati, SpO2 değerini tek dokunuşla ölçme imkanı sunuyor

Honor

Honor'un akıllı saati, SpO2 değerini tek dokunuşla ölçme imkanı sunuyor

ISTANBUL (AA) - Honor'un akilli saati MagicWatch 2, solunum sistemine saldiran virüse karsi olasi vakalari tespit edebilmek için kandaki oksijen doygunluk degerini (SpO2) tek dokunusla ölçme imkani sunuyor.

Honor'dan yapilan açiklamada, vücutta en önemli bes saglik göstergesinden birisinin; nabiz, kan basinci, solunum hizi ve vücut isisinin yani sira kandaki oksijen doygunlugu oranini ifade eden SpO2 degeri oldugu bildirildi.

Bu degerin solunum ve dolasim sisteminin ne kadar düzgün çalistigini gösterdigi kaydedilen açiklamada, su bilgilere yer verildi:

"Içinde bulundugumuz küresel pandemi döneminde yasam aliskanliklarimiz kökten degisirken, solunum sistemine saldiran virüse karsi olasi vakalari tespit edebilmek için vücut sicakligi kadar SpO2 degerinin de takip edilmesi gittikçe önem kazaniyor. Gelisen teknoloji ise bu gibi önemli saglik degerlerini günlük hayatin içinde rahat ve hizli bir sekilde akilli saatler üzerinden takip edebilmenizi sagliyor."


- SpO2 degerini takip etmesi gerekenler


Açiklamada, bir yetiskinde ortalama yüzde 96 olmasi gereken SpO2 degerini kalp hastalarinin, yüksek tansiyon, diyabet ve solunum yollari gibi rahatsizlik nedeniyle bagisikligi riskli durumda olanlarin ölçmelerinin önemli oldugunu anlatildi.

Yaslilarin, horlama problemi yasayanlarin, doga sporlari yapanlarin, atletlerin ve spor salonu meraklilarinin, günde 12 saatten fazla çalisanlarin, yogun alkol tüketenlerin de söz konusu degeri ölçmesinin öneminden bahsedildi.

Açiklamada, "Honor'un popüler akilli saati MagicWatch 2, vücutta en önemli bes saglik göstergesinden biri olan, nabiz, kan basinci, solunum hizi ve vücut isisinin yani sira kandaki oksijen doygunlugu oranini ifade eden SpO2 degerini tek dokunusla birkaç saniyede gösterirken Huawei Saglik uygulamasi üzerinden de geçmis ölçümleri takip imkai sunuyor." ifadelerine yer verildi.



Politika 21.07.2020 13:17:00 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı