Horozunu yiyen tilkiyi film sahnesinden esinlenerek kurduğu kafesle yakaladı

Horozunu yiyen tilkiyi film sahnesinden esinlenerek kurduğu kafesle yakaladı

Horozunu yiyen tilkiyi film sahnesinden esinlenerek kurduğu kafesle yakaladı

ANTALYA (AA) - Antalya'nin Muratpasa ilçesinde emekli polis memuru, hobi amaçli kurdugu kümesindeki bir horozunu yiyen tilkiyi, "Battal Gazi" filminden esinlenerek yaptigi kafesli tuzakla yakaladi.

Güzeloluk Mahallesi'nde yasayan emekli polis memuru Sadettin Öncel, önceki aksam köpeklerinin uzun süre havlamasi üzerine bahçesindeki kümese girdi. Öncel, kaçan tilkinin kümesteki bir horozunu telef ettigini gördü.

Tilkiyi yakalamak için plan yapan Öncel, "Battal Gazi" filminin bir sahnesinde gördügü kafesli tuzagi yapmak için çalismaya basladi. Film sahnesindekine benzer kafesli tuzagin bir bölmesine canli tavuk birakan Öncel, diger bölmenin kapisini ise açip kafesi bahçeye birakti. Bir süre sonra kafese giren tilki, mekanizmaya ayagini basinca yakalandi.

Sabah kafesteki tilkiyi gören Öncel, bu anlari da sosyal medyadan paylasti. Görüntülerde, esprili bir dille tilkiyle konusan Öncel'in, "Yazik horozuma. Kümesin kraliydi ama sen bizim misafirimizsin. Bir sey yapmayacagiz. Seni dogaya salacagiz." sözleri gülümsetti.

- Daha önce yakaladigim tilkiyi hayvanat bahçesine teslim ettik

Öncel, AA muhabirine yaptigi açiklamada, kümesinde 350 tavuk ile horozlarinin oldugunu söyledi. Daha önce de kümesine tilki dadandigini belirten Öncel, kümese giren tilkinin 15-20 tavugu öldürmesi nedeniyle çözüm aradigini aktardi.

Tilkiyi, hayrani oldugu Cüneyt Arkin'in Battal Gazi filmindeki bir sahnesinden esinlenerek yaptigi kafesli tuzakla yakaladigini hatirlatan Öncel, "O kafes sayesinde tilkiyi yakalayip hayvanat bahçesine teslim etmistim. Simdi ayni sistemi horozumu yiyen bu tilki için yaptim ve basarili oldum." dedi.

Tilkinin yedigi horozu Denizli'den getirdigini anlatan Öncel, "Benim için çok degerli bir horozdu. Amacim tilkiye zarar vermeden yakalamak. Bu tilkiyi yakalamasaydim eminim birileri onu ya zehirleyecek ya da silahla öldürecekti. Bu sistem ile herhangi bir zarar vermeden tilkiyi yakaliyoruz. Yetkililere bilgi verdim. Gelip alacaklar ve uzakta bir yere dogaya salacaklar." diye konustu.



Yurt Dünya 21.09.2020 13:29:20 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da yangın çıkan apartmanda bulunan kenevir serasıyla ilgili yakalanan kişi tutuklandı

2

Alanya'da otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

3

GÜNCELLEME - Antalya'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

4

Mersin'de 2 kişinin öldüğü, 35 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin servis otobüsü şoförü tutuklandı

5

Adana'da "Aşırılık ve Radikalleşme" projesi kapsamında 8 ülkeden 40 genç bir araya geldi

6

Kahramanmaraş'ta depremzede 300 çocuk için sünnet şöleni düzenlendi

7

Antalya'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

8

Megisti-Kaş Yüzme Yarışı yapıldı

9

Hatay'da evde çıkan yangın söndürüldü

10

Mersin’de otluk ve ağaçlık alanda çıkan yangın söndürüldü