Huawei CEO'su Guo Ping: "Pandemi, yaşama ve çalışma kültürümüzü şekillendirdi"

Huawei CEO

Huawei CEO'su Guo Ping: "Pandemi, yaşama ve çalışma kültürümüzü şekillendirdi"

ISTANBUL (AA) - Huawei Üst Yöneticisi (CEO) Guo Ping, "Pandemi, yasama ve çalisma kültürümüzü sekillendirdi ve dünya ekonomisine agir bir darbe vurdu. Bilgi ve iletisim teknolojileri bu süreçte birden fazla cephede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadeleye yardimci olacak somut çözümler sunuyor." ifadelerini kullandi.

Huawei'den yapilan açiklamaya göre, Huawei Better World Zirvesi, Huawei CEO'su Guo Ping'in açilis konusmasiyla basladi.

China Telecom, Etisalat, MTN, GSMA ve 3GPP/ETSI yöneticilerinin konusmacilari arasinda yer aldigi çevrim içi Huawei Better World Zirvesi'nde, bilgi ve iletisim teknolojilerinin yeni ekonomik büyümeye sunacagi katkilari degerlendirmek üzere, 80'den fazla ülkeden binlerce katilimci yer aldi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Huawei CEO'su Guo Ping, pandemiyle mücadelede olusacak sinerjinin, teknolojinin gerçek potansiyelini ortaya çikaracagini vurguladi.

Pandemi ile mücadele etmek için birlikte çalismanin önemine isaret eden Guo Ping, sunlari kaydetti:

"Pandemi, yasama ve çalisma kültürümüzü sekillendirdi ve dünya ekonomisine agir bir darbe vurdu. Bilgi ve iletisim teknolojileri bu süreçte birden fazla cephede Kovid-19 ile mücadeleye yardimci olacak somut çözümler sunuyor. Bilgi ve iletisim teknolojileri sirketi olarak, bu salginin asilmasi için gereken teknolojiyi en iyi sekilde gelistirmek ve kullanmak temel sorumlulugumuzdur. Önceki deneyimlerimize dayanarak, pandemi ile mücadeleye yardimci olmak için bilgi ve iletisim teknolojileri odakli, farkli senaryolarla çözümler gelistirdik. Bu vesileyle hastanelerden uzaktan egitime kadar her konuda, tüm ülkelere en verimli biçimde yardimci olmak amaciyla bu deneyimlerimizi küresel olarak paylasiyoruz.

Bizim için teknoloji sadece ag baglantilari ile sinirli degil. Ileri hesaplama, bulut ve yapay zeka gibi teknolojiler bir araya geldiginde, birbirlerini güçlendirir ve sayisiz firsat yaratir. Huawe'nin bu alanlarin her birinde önemli bir gücü var. Paydaslarimizin ihtiyaçlarini karsilayan senaryo tabanli çözümler olusturmak için bu teknolojileri etkin bir sekilde gelistiriyoruz. Bu gelisim, is yasaminda da basarinin anahtari niteliginde. Huawei, bu deger zincirinde yer alan tüm kurumlar için büyümeyi tesvik edici bir sekilde çalisiyor."


- "Ar-Ge'ye yogun bir sekilde yatirim yapmaya devam edecegiz"


Huawei CEO'su Guo Ping, mevcut ekonomik ortam göz önüne alindiginda, GSM operatörlerinin hem kisa vadeli hem de uzun vadeli hedeflere odaklanmasi gerektigini belirtti.

Dagitim aglarinin daha verimli kullanilmasi amaciyla Huawei olarak farkli öneriler gelistirmeye devam ettiklerini aktaran Guo Ping, "Öncelikle operatörler, mevcut aglarin degerini en üst düzeye çikarmak için kullanici deneyimine öncelik vermeli ve en çok ihtiyaç duyulan alanlara yatirim yapmalidir. Operatörlere ag tasima hizmeti sunan sirketler, mevcut 4G ve FTTx aglarindan en iyi sekilde yararlanmali, bütünsel koordinasyon ve hassas planlama yoluyla yeni aglara entegre olmalidir. Ag dagitim planlamalarinda, etkin noktalara ve önemli endüstri uygulamalarina öncelik verilmelidir." degerlendirmesinde bulundu.

Guo Ping, Ar-Ge'ye yogun bir sekilde yatirim yapmaya devam edeceklerini belirterek, "Inovasyonu devam ettirmek için Ar-Ge yeteneklerimizi daha da gelistirecegiz. Kurucumuz Ren Zhengfei'nin ifade ettigi gibi, en iyi yaptigimiz ise odaklanmaya devam ediyoruz. Kosullar ne olursa olsun müsterilerimize ve tedarikçilerimize karsi yükümlülüklerimizi her zaman için yerine getirecegiz. Bunu yaparken de dijital ekonominin büyümesine ve teknolojinin ilerlemesine yardimci olacagiz." ifadelerini kullandi.



Politika 27.07.2020 16:53:49 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı