Hüyük’te görevli din görevlileri vefa programında Beyşehir’de buluştu

Hüyük’te görevli din görevlileri vefa programında Beyşehir’de buluştu

Hüyük’te görevli din görevlileri vefa programında Beyşehir’de buluştu

Konya’nın Hüyük ilçesinde görev yapan din görevlileri, 2021 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Beyşehir’de düzenlenen vefa buluşması programında bir araya geldi.
Hüyük İlçe Müftülüğü tarafından ilçede görev yapan imam-hatipler, müezzin kayyımlar, kadrolu, sözleşmeli ve fahri Kur’an Kursu öğreticilerinin de katıldığı "vefa" temalı personel buluşması Beyşehir ilçesinde gerçekleştirildi. Kahvaltı ile başlayan ve okunan Kur’an-ı Kerim ile devam eden programda, konuşan Hüyük İlçe Müftüsü Seyit Ali Gündüz, haftanın anlam ve önemine değindi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası temasının bu yıl "vefa" olarak belirlendiğini anımsatan Gündüz, Peygamber Efendimiz ve sahabeden vefa örnekleri vererek, vefanın günlük hayatın her alanına yayılması gereken bir değer olduğunu ifade etti.
Programa katılan Hüyük Kaymakamı Cüneyt Demirkol ise, din görevlilerinin sadece ilçede ve ülke genelinde değil, yurtdışında da önemli görevler üstlendiklerini, asli görevlerinin yanında birçok önemli vazifede görevler alarak vefanın en güzel örneklerini sergilediklerini söyledi. Kaymakam Demirkol, hafta vesilesi ile ilçede görev yapan din görevlileri nezdinde tüm dünyadaki bu ulvi görevi yürütenlerin haftasını tebrik ettiğini, vefat edenlere ise Allah’tan rahmet dileğinde bulunduğunu kaydetti.
Konuşmaların ardından okunan aşrı şerifin ardından vefat eden şehitler ile din görevlileri ve müftüler için okunan hatmi şeriflerin duası yapıldı. Programın sonunda din görevlilerine Konya İl Müftülüğü tarafından gönderilen tebrik belgeleri de Kaymakam Demirkol, Müftü Gündüz ve kurum amirleri tarafından takdim edildi.


Güncel 6.10.2021 13:48:39 0

İlginizi Çekebilir

1

DeFacto ve Karaca yılbaşı koleksiyonu için bir araya geldi

2

Burdur'da jandarma ve emniyete tahsis edilen 56 yeni araç törenle hizmete alındı

3

Burdur'da "Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı

4

"Antalya 2050 Vizyonu Arama Konferansı" başladı

5

Kumluca Cumhuriyet Başsavcısı Kıymacı için veda töreni düzenlendi

6

Kış aylarında migren atakları hava değişimiyle şiddetleniyor

7

Hatay'da son kullanma tarihi geçmiş şekerleme, çikolata ve cips imha edildi

8

Adana'da evlilik kredisi alan gençlere evlilik öncesi ve bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi

9

Yöresel ürün markalarını oluşturan gelin görümce, 60 kişiye istihdam sağladı

10

Huawei Dubai'de yeni nesil amiral gemisi cihazlarını tanıttı