Tarih: 23.10.2020 10:30

İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayacak Demirkapı Tüneli, 2021'de hizmete girecek

Facebook Twitter Linked-in

ANTALYA (AA) - Antalya Valisi Ersin Yazici, Iç Anadolu'yu Akdeniz'e baglayacak 5 kilometre uzunlugundaki Demirkapi Tüneli'nin gelecek yilin sonlarina dogru hizmete açilacagini bildirdi.

Yazici, Ibradi ilçe ziyaretinde Kaymakam Mevlana Kürkcü, Belediye Baskani Serkan Küçükkuru ve vatandaslarla bir araya geldi.

Kaymakam Kürkcü'den ilçe hakkinda bilgi alan Yazici, Antalya için güvenlik konusunun son derece önemli oldugunu belirtti.

Antalyalilarin ve Antalya'ya gelen turistlerin güvenliginin birinci öncelikleri olduguna isaret eden Yazici, "Güvenlik güçlerimizin, turizm kentinde görev yapmanin bilinci ve disiplinine sahip oldugunu görüyoruz. Bu oldukça sevindirici." ifadesini kullandi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele edildigi takdirde basariya ulasilabilecegini aktaran Yazici, tüm kurum yöneticileri ve çalisanlarindan örnek teskil edecek bir duyarlilik göstermelerini istedi.

- Yazici, Demirkapi Tüneli'ndeki çalismalari inceledi

Daha sonra Ibradi Belediyesini ziyaret eden Yazici, Baskan Küçükkuru'dan ilçedeki çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Ormana Mahallesi'nde esnafi ziyaret eden Yazici, esnaf ve vatandaslarla sohbet ederek, Kovid-19'a karsi tedbirli olunmasi konusunda duyarli olmalarini istedi.

Altinbesik Magarasini de gezen ve ardindan Iç Anadolu'yu Akdeniz'e baglayacak 5 kilometre uzunlugundaki Demirkapi Tüneli'ndeki çalismalari yerinde inceleyen Yazici, "Insallah 2021 yilinin sonlarina dogru tüneli bitirip hizmete açacagiz. Devlet olarak her daim halka hizmetteyiz. Hizmet etmeye de devam edecegiz. Demirkapi Tüneli'nin bölgemize ve Antalyamiza büyük katkisi olacaktir. Simdiden hayirli olsun." degerlendirmesinde bulundu.

Yazici Ibradida, vatani görevini yaparken sehit olan Jandarma Çavus Bilal Bostanoglu'nun ailesini de ziyaret etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —